Pehl Ildikó blogja

Túl a személyesen

Túl a személyesen

Korlátozó gondolatok

2015. március 30. - Pehl Ildikó

brain-194932_640.jpg

Előfordult már veled, hogy volt egy elképzelésed, amiért lépéseket is tettél, majd mielőtt bekövetkezett volna a megvalósulás, elérted volna a vágyott célt, valami általad ismeretlen oknál fogva, mégsem sikerült?

Tudod, hogy mi áll olyankor a célod és közted? Egy korlátozó gondolat.

Te korlátozod le magad. Hogyan? A gondolataiddal.

Számtalan oka lehet, hogy miért nem érted el a célodat, de a legvalószínűbb, hogy te akadályoztad meg.

Lehet, hogy észre sem vetted, amikor átsuhant egy kétely, egy aggodalom, egy kérdés, ami valahogy úgy kezdődött, hogy: Mi lesz, ha…? Esetleg valami olyasmi, hogy: Tényleg…? Vagy bármi, ami megkérdőjelezi a szándékodat.

Egyetlen egy ilyen - lehet, hogy a tudatod peremén, valahol az elméd legtávolabbi zugában lévő, vagy akár a tudatkörödön kívül eső - gondolat elég ahhoz, hogy megcsáklyázza az elképzeléseid valóra válását.

És akkor, ahelyett, hogy másra mutogatnál, vagy másokat hibáztatnál, vagy a körülményeket, vagy a gazdasági helyzetet, vagy az időjárást, az éghajlatot, a gazdasági válságot, a évszakok változását, a bolygóállást, vagy bármi mást, nézd meg, hogy mi van a fejedben.

De nem csak azt, amiről tudod, hogy ott van, amiről tudod, hogy gondolni szoktad, hanem azt is, hogy mi van egy kicsit mélyebben, a tudatalatti legmélyén.

Lehet, hogy az óvó néni egyszer nem dicsért meg téged, amikor ügyes voltál. És ez azóta is fáj.

Lehet, hogy a tanító néni nem értékelte a munkádat úgy, ahogy neked az jólesett volna. És még mindig arra vársz, hogy valaki értékeljen téged.

Lehet, hogy a papád, vagy a mamád nem mondta neked, hogy milyen fantasztikus vagy. Vagy nem elégszer. És most jólesne, ha valaki megmondaná neked.

Lehet, hogy valamelyikük azt mondta egyszer, hogy „Mit képzelsz magadról?”, vagy azt, hogy „Nem érdemled meg”. És ez örökre nyomot hagyott benned, anélkül, hogy tudnál róla.

thought-bubble-381248_640.png

Lehet, hogy a társaid csúfoltak valamiért és most nem mered megmutatni magad.

Lehet, hogy sok visszautasítást kaptál, vagy nem volt elegendő a figyelem és most attól való félelmedben, hogy visszautasítanak, megállítod magad.

Lehet, hogy soha senki nem mondta neked, milyen nagyszerű, milyen értékes, milyen tehetséges vagy.

És most nem engeded, hogy megvalósuljon, amit nagyon szeretnél.

Itt vagy a megvalósítás küszöbén és egy kósza gondolattal, amiről azt sem tudod, hogy ott van, megakadályozod, hogy létrejöjjön az, amire vágysz, amiért olyan sokat dolgoztál.

Nézd meg, mit gondolsz magadról. Lehet, hogy ezek a gondolatok valaki más szavai voltak korábban és most ott élnek a fejedben? Ideje lenne felülírni. Nem?

 

Pehl Ildikó

pszichoblogger

 

Programjaimról itt tájékozódhatsz.

Állandó programok: Mozgásmeditáció

Kreatív Önismereti és Kommunikációs Műhely online

Hírlevélre feliratkozás itt.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tulaszemelyesen.blog.hu/api/trackback/id/tr127309604

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása