Pehl Ildikó blogja

Túl a személyesen

Túl a személyesen

A benned rejlő kincsek

2014. május 17. - Pehl Ildikó

Vannak, akik úgy gondolják, hogy az anyagi gyarapodás, a gazdagság az egyetlen út álmaik megvalósítására.
Ha megkérdezel valakit, hogy mit tenne, ha gazdag lenne, akkor sorolná, hogy azonnal felmondana a munkahelyén, mit fizetne ki először (melyik hitelét), mit venne meg (ház, kocsi), hova utazna el nyaralni, milyen tanfolyamot, iskolát, hobbit kezdene el.

A valóság azonban az, hogy akik hirtelen sok pénzhez jutnak (pld. Lottónyertesek), akkor nem csak,  hogy nem valósítanak meg semmit, hanem egyenesen elszórják a nyereményüket és hamarosan visszakerülnek a korábbi élethelyzetükbe.

Hogy miért van ez, arról már sokan beszéltek, írtak. Egy valami azonban mindegyikükre jellemző. A hirtelen sok pénzt nyerőknek nem voltak terveik, s ha voltak is, nem láttak hozzá azok megvalósításához.

Azt gondolom, hogy a gazdagság, a jóllét nem feltétlenül jelenti azt, hogy sok pénzt halmozol fel. Nem becsülöm le az értékét, mert jó érzés az, ha gyűlik a bankszámlán és bármikor bármit megvehetsz, de önmagában ettől még nem leszel elégedett.

Mindenkinek mást jelent a gazdagság, a siker, a jóllét érzése.

treasure-161753_640

Te tudod, hogy neked mi jelenti a gazdagságot?

Ahhoz, hogy erre a kérdésre válaszolj, előbb nézd meg, mi jut eszedbe az alábbi fogalmakról:
- gazdagság
- érték
- siker
- kincs
- vagyon
- pénz?

Már most is gazdag vagy!
Vannak képességeid, készségeid, van valamilyen tudásod, vannak kapcsolataid, vannak adottságaid, tulajdonságaid, amiket kamatoztathatnál? Vannak olyan erőforrásaid, amelyek még a mélyben rejtőznek?

Keresd meg ezeket! Találd meg a benned rejtőző kincseidet!

Szép napot neked!

Ildikó

http://tulaszemelyesen.hu/

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tulaszemelyesen.blog.hu/api/trackback/id/tr327137833

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása