Pehl Ildikó blogja

Túl a személyesen

Túl a személyesen

Miért jógázzunk?

2015. március 06. - Pehl Ildikó

Mit várhatunk a jógától?

yoga-304941_640.png

 A jóga kitartó gyakorlásával fizikai, pszichológiai és a spirituális területen is élvezhetjük jótékony hatását. Javulhat az általános közérzetünk, a feszültségeink megszűnnek, az érzelmeink felszabadulnak, nyugodtabbak, boldogabbak leszünk.

A jóga által egyfajta emelkedett állapotot élhetünk meg, az én kiteljesedést, rátalálhatunk a belső teljesség érzésére. A jógagyakorlatokkal fokozhatjuk tudatosságunkat, megtalálhatjuk lelkünk nyugalmát.

Akkor találunk rá a nekünk való jógagyakorlatra, ha örömet szerez és azt érezzük, hogy visszataláltunk önmagunkhoz.

A jóga az önismeret egyik útja. Először a testünket figyeljük, majd kialakul egy testtudat, ezek után az érzéseinket figyeljük meg, majd egy idő után megtanuljuk lecsendesíteni az elménket.

 

 

 A jóga hatásai:

A jóga fizikai hatása nem elhanyagolható. Izmaink rugalmassága, erőnk visszatérése, állóképességünk fokozása a jóga mellékhatásai.

A jóga gyakorlása által beindulhat a szervezet öngyógyító mechanizmusa.

index-joga1.jpg

A jóga lehetséges fizikai hatásai:

Megnyújtja és rugalmasabbá teszi az izmokat, ízületeket, megnövekszik a hajlékonyságunk, megnő a test oxigénellátása, jobb lesz a testtartásunk, az idegrendszer sejtjei megerősödnek, az idegpályák kitisztulnak, a belső elválasztású mirigyek munkája kiegyensúlyozottá válik.

 

A jóga egyéb hatásai:

Nő a koncentráció képessége, erősíti az összpontosító képességünket, fokozódik az örömérzés, oldja az energetikai blokkokat, kiegyensúlyozza az érzelmeket, megszűnik az érzéseinkkel, a testünkkel, gondolatainkkal való azonosulás, kialakul a tisztánlátás képessége, a személyiség átalakul.

 

Pehl Ildikó

pszichoblogger

Kapcsolódó bejegyzés: A jógáról

 

Programjaimról itt tájékozódhatsz:

http://tulaszemelyesen.hu/

Mozgásmeditáció

Összhangteremtő nap

Kreatív Önismereti és Kommunikációs Műhely online

Hírlevélre feliratkozás itt.

A bejegyzés trackback címe:

https://tulaszemelyesen.blog.hu/api/trackback/id/tr747225523

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása