Pehl Ildikó blogja

Túl a személyesen

Túl a személyesen

A siker titka

2014. május 27. - Pehl Ildikó

Mi a siker titka?
Van egyáltalán a sikernek titka? Egyébként is, mit jelent a siker? Én nem tudom. Vannak nálam sokkal okosabbak és sikeresebbek, akik biztosan jóval többet tudnának erről mondani.

Írtam erről egy blogbejegyzést, amely itt olvasható: http://tulaszemelyesen.blog.hu/2013/02/03/legyel_sikeres_676

De!
A sikernek, a sikerhez vezető útnak van néhány olyan összetevője, amely nélkül kétséges a siker, bármit is jelentsen az a te számodra.

Az egyik összetevő például a várakozás, és a várakozással járó stressz. Te bírod? Mert nem mindenki éli meg jól a várakozás izgalmát.
Nézd meg, a gyerekek mindig mindent azonnal akarnak. Addig mondják, addig hisztiznek, amíg meg nem kapják.

A szellemileg, érzelmileg érett felnőtt képes késleltetni a siker érzésének a beteljesülését – várni, miközben teszi a dolgát -, amikor az eredmény még nem is látszik.

Lehet, hogy közben olykor csalódott vagy dühös, mert nem látható azonnal munkája gyümölcse, de nem adja fel. Várja a végeredményt, örömmel készül rá, elképzeli, s végül megkapja. Mert az idő neki dolgozik, s ő ezt tudja. Azt is, hogy idő kell ahhoz, hogy valami jó megérjen.

1 Jó példa erre a természet. A fa sem esik kétségbe, amikor ősszel elsárgulnak és lehullanak a levelei, nem csügged, hogy télen kopaszak az ágak. Nem sietteti a tavaszt és nem veszekszik a gallyakkal, hogy mikor növesztik már a leveleket. Nem azon aggódik, hogy mi lesz a nyári zöldellés után. A fa él és várakozik a természet körforgására.
Nekünk azonban nem elég, ha csak várakozunk, nekünk cselekednünk is kell, hiszen a tevékenység öröme segíti a megvalósulást.
Nem baj, ha időnként elfog a türelmetlenség, ha néha elcsüggedsz, nem baj, ha még nem látod az eredményt, csak ne add fel! Ha elszánt és kitartó vagy, a célod egyszer csak elindul feléd, az Univerzum elkezd támogatni, megvalósul a te sikered, bármi is legyen az.

„A siker titka csupán az elhatározásban rejlik: elhatározod, mit akarsz elérni, majd napról napra kitartóan teszel is érte, még akkor is, ha úgy tűnik, hogy nem fog sikerülni. „

Anthony Robbins

 

Pehl Ildikó

kommunikációs tréner, terapeuta

http://tulaszemelyesen.hu/?page_id=4986

Kép forrás: http://www.nlcafe.hu/sztarok/20120622/a-siker-10-titka/

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tulaszemelyesen.blog.hu/api/trackback/id/tr247137839

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása