Pehl Ildikó blogja

Túl a személyesen

Túl a személyesen

Szabad akarat vagy sors?

2013. december 07. - pehlildiko

kek_eg2_1386422770.jpg_500x334

Mit jelent az, hogy sors? Mit jelent az életút? Mi az a karma?

A szavaknak van szótári jelentése, van spirituális jelentése, vannak készen kapott válaszok. De megnézted már, hogy neked mit jelent?

Tudod-e, mi határozza meg az életedet? Egy horoszkóp ábrája, a szüleid élete, a tanításaik, a gyermekkorban átéltek? Vagy valami más?

mn_1352715524horoszkoP2013

Mitől függ az, hogy te milyen emberré válsz? Attól, hogy milyen családban nősz fel? Hogy milyenek voltak a körülményeid, a tanáraid? Vannak különféle vélemények, elképzelések erre vonatkozóan. Genetikai, szociális, kulturális és mindenféle más hatás.

Van, aki azt mondja, hogy előző életből hozott mintákból dolgozol. Ezek határozzák meg a jelenlegi életedben a sorsfeladatod, hogy kivel találkozol, mit kell megoldanod ebben az életben. Szóval, a karma hatása.

karma-2

Van olyan vélemény, amely azt mondja, hogy te választottad a szüleidet és olyan is, amely azt mondja, hogy ők választottak téged. És van olyan, amely szerint ez az életre szóló találkozás közös megegyezés eredménye.

Vannak anyaméhben megélt élmények, amelyekre születésed után nem emlékszel, melyek szintén hatással vannak rád. Azután vannak születés során átélt traumák, amelyek meghatározzák a viselkedésedet, a megküzdési stratégiádat, az életben betöltött szerepedet.

Van-e választási lehetőséged a lehetséges jövőt illetően, szabadon eldöntheted-e, hogy milyen életet választasz magadnak? Van szabad választásod vagy minden előre elrendeltetett? Honnan tudod, hogy te döntesz? Tudod-e, hogy hová tartasz? Tudod-e, mi a célod, mi az értelme az életednek? Vagy csak élsz, sodródsz, vegetálsz?

Nehéz élethelyzetekből is a legjobbat hozod ki, vagy az önsorsrontás rögös útjára léptél? Ismered a személyes sorsodat, befolyással vagy rá, éled az életed? Tudod-e, hogyan alakíthatod úgy, hogy te irányítsd az életedet akként, hogy neked jó legyen, ne a sorsnak kiszolgáltatott, szenvedő lúzerként tengesd napjaid?

Tudod-e, mi az a valódi szabadság, a szabad választás? Sokan a szabadság alatt az anyagi függetlenséget értik, esetleg azt, hogy azt csinálnak, amit akarnak és akkor, amikor jólesik.

Spirituális, szellemi értelemben a szabadság egy kicsit más. Szabadság az anyagtól, a körülményektől, a másiktól, az életedtől, az egótól, az éntől, a szülői mintáktól, a tapasztalatoktól, a sorstól.

Szóval, szabad akarat vagy sors?

Pehl Ildikó

kommunikációs tréner, terapeuta

http://tulaszemelyesen.hu/

A bejegyzés trackback címe:

https://tulaszemelyesen.blog.hu/api/trackback/id/tr605680233

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása