Pehl Ildikó blogja

Túl a személyesen

Túl a személyesen

Mi van a harag mögött?

2015. március 20. - Pehl Ildikó

Az érzelmek elfedik egymást. A harag mögött mindig valamilyen fájdalom van. Azért haragszol, hogy ne érezd a megbántottság fájdalmát.

 

A Dr. David R. Hawkins által leírt tudatszinten viszonylag magas az energia, de romboló hatású az energiaminta.

Itt az erős érzelem miatt a szeretet nincs jelen.

Istenszemlélet oldala a bosszú, mely valamilyen erőszakos visszavágás formájában jelenik meg. Ilyenkor sérülést, sebet, megaláztatást vagy valamilyen ehhez hasonlót okozol a másiknak, aki korábban bántott. A harag sértődöttség formájában is megmutatkozik és frusztrált akaratból ered, ami valamilyen eltúlzott és be nem teljesült vágyból fakad. Okai a kielégítetlen elvárások, főképp mások elvárásai. Itt a megbocsátás csak akkor lehetséges, ha a bántás jóvátehető és megelégedettséget okoz.

Életszemlélet oldala: szembenállás. Itt arról szól az élet, hogy visszavágj azoknak, akik bántottak vagy frusztráltak. A szembenállás aktív ellenségeskedés formájában nyilvánul meg, keresed a konfliktust, súrlódást, viszályt. A küzdelem állandó, hajlamos vagy másokat olyan ellenfélnek tekintetni, akivel meg kell küzdeni annak érdekében, hogy megkapd illetve megtartsd, amit akarsz.

Érzelme a gyűlölet, amely magában foglalja az intenzív nemtetszés érzését, szélsőséges ellenérzéseket, ellenségességet valaki vagy valami iránt. A gyűlölet tárgya megvetett, utált és undort keltő, itt nincs szeretet.

Viselkedési reakció – agresszió. A harag leggyakrabban támadó cselekedetek és lobbanékony viselkedés formájában jut kifejezésre. A harag illékony, veszélyes és dühvé alakulhat át. A haragos ember minden módon ki akarja fejezni frusztrációját. Fizikailag, verbálisan vagy bármilyen más eszközzel, amellyel bántani tudja azt, aki szerinte valamilyen igazságtalanságot követett el ellene.

Pehl Ildikó

pszichoblogger

Programjaimról itt tájékozódhatsz:

http://tulaszemelyesen.hu/

Mozgásmeditáció

Összhangteremtő nap

Kreatív Önismereti és Kommunikációs Műhely online

Hírlevélre feliratkozás itt.

Forrás: Dr. David R. Hawkins Erő kontra erő, Dr. Kurt Ebert: Attractor Fiedl Techniques

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tulaszemelyesen.blog.hu/api/trackback/id/tr147254249

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása