Pehl Ildikó blogja

Túl a személyesen

Túl a személyesen

A Vágy tudatszint

2015. március 19. - Pehl Ildikó

A Dr. David R. Hawkins-féle tudatszint skálán a Vágy egy viszonylag magasabb energiájú, erős mező, mely pozitív pólusában sikerre vezethet és elérjük, amit akarunk.

Azonban lehet abszolút mértékben kielégíthetetlen is a vágy. Az ezen a tudatszinten rekedt személy mutathat nárcisztikus jegyeket.

 

Istenszemlélet oldala a megtagadás. Ez azt jelenti, hogy amit akarunk, elérhető lenne, de mégsem kapjuk meg. Karnyújtásra van, de valamiért elutasítják, visszatartják. Nemet mondanak akkor is, ha a kiteljesedés, beteljesülés lehetséges lenne. Itt a megbocsátás csak akkor lehetséges, ha a vágyott dolgot felajánlották.

 

Életszemlélete kiábrándító. Ha nem kapjuk meg, amit akarunk, csalódottak leszünk. A harag leggyakoribb oka, hogy nem elégítik ki elvárásainkat. A megtagadás érzése az akarásról szól,  a vágy energiamező a mohóság otthona, annak a jele, hogy azt akarjuk, amit mások birtokolnak, vagy a végeláthatatlan felhalmozási törekvésnek, a kielégítetlen birtoklási vágynak.

 

Érzelmi oldala a sóvárgás. Ez a függőség szintje, ahol a vágy soha nem kerül kielégítésre. Bármitől lehetünk függők: pénz, fizikai örömök, figyelem, társ, drog, szex, hatalom, tárgyak, tevékenységek, érzelmek.

 

Viselkedési mód: rabság. Aki ebben az energiamezőben ragadt, igazán sosem tudja kielégíteni az igényeit, soha nincs elég pénze, tárgyai, nem elég a szeretet, a figyelem stb. Egy kielégített vágy helyébe egy másik lép. Itt a lelki béke ismeretlen.

Pehl Ildikó

pszichoblogger

Programjaimról itt tájékozódhatsz:

http://tulaszemelyesen.hu/

Mozgásmeditáció

Összhangteremtő nap

Kreatív Önismereti és Kommunikációs Műhely online

Hírlevélre feliratkozás itt.

Forrás: Dr. David R. Hawkins Erő kontra erő, Dr. Kurt Ebert: Attractor Fiedl Techniques

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tulaszemelyesen.blog.hu/api/trackback/id/tr907254245

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása