Pehl Ildikó blogja

Túl a személyesen

Túl a személyesen

A Bánat tudatszint

2015. március 17. - Pehl Ildikó

A Dr. David R. Hawkins által kalibrált tudatszintek közül a BÁNAT tudatszinten is kevés az energia. Itt a múltat siratjuk és gyötrődünk a hibák és tévedések miatt.

 

Istenszemlélet oldala – megvető/lenéző. Itt nincs tisztelet, sem értékek, minden fényét vesztett, kegyvesztettek vagyunk. A megvetés szarkazmusban, gúnyolódásban, csúfolódásban, tiszteletlenségben, mások nevetségessé tételében, illetve jellemük kifigurázásában, valamint ostobának vagy butának nevezésében jut kifejezésre.

A megvetés a vélt veszteség kivetítése mások cselekedeteire, mert „ők a felelősek” ami bajainkért. A hibáztatás jellemző a bűntudatszinten rekedt emberre is, azonban itt meg lehet bocsátani a „bűnösöknek”, ha kijavítják a hibáikat.

 

Életszemlélet oldala – tragikus. Mindenütt bánat, szomorúság, sajnálkozás van. Állandó a pátosz, a helyzetek gyászosak, katasztrofálisak, mindent kudarcra ítéltnek, pusztulásra vagy vesztésre kárhoztatottnak látunk, az élet ára a depresszió és a szomorúság. A múltra fókuszálva azon tűnődünk: „Mi lett volna, ha?”, vagy azon merengünk, mi az, ami elveszett és már soha vissza nem hozható. Ez a tudatszint az élet temetője.

 

Érzés oldalasajnálkozás. Veszteség, csalódottság, elégedetlenség, szomorúság, lelkiismeret-furdalás egy hiba, egy cselekedet, valamilyen veszteség vagy csalódottság miatt. A sajnálkozás az elme gyötrelme. Szomorúság a múlt azon eseményei miatt, amelyeket megtettünk vagy nem tettünk meg, a gyötrődés a hibák és a tévedések miatt.

 

Viselkedés oldalacsüggedés. Melankólia, lehangoltság, kétségbeesés érzése ural el, a reménytelenség által keltett csüggedés. A reményvesztettség abból a hitrendszerből származik, hogy „ami elveszett, az már soha nem tér vissza”.

Ez a tudatszint a felelős a legtöbb elmezavarért.

Pehl Ildikó

pszichoblogger

Programjaimról itt tájékozódhatsz:

http://tulaszemelyesen.hu/

Mozgásmeditáció

Összhangteremtő nap

Kreatív Önismereti és Kommunikációs Műhely online

Hírlevélre feliratkozás itt.

Forrás: Dr. David R. Hawkins Erő kontra erő, Dr. Kurt Ebert: Attractor Fiedl Techniques

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tulaszemelyesen.blog.hu/api/trackback/id/tr837254217

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása