Pehl Ildikó blogja

Túl a személyesen

Túl a személyesen

Az Apátia tudatszint

2015. március 16. - Pehl Ildikó

A Dr. David R.Hawkins által kalibrált tudatszintskálán alacsony energiaszinten helyezkedik el az APÁTIA tudatszint is.

Jellemzője, hogy az egyénen úrrá lesz a teljes feladás. Úgy érzi, az élet sivár és meddő, semminek nincs értelme.

 

Istenszemlélet oldalakárhoztató. Egy kedvezőtlen vagy ellenkező ítélet kifejezése ez, erős az egyet nem értés, bűnösnek nyilvánít és büntetésre ítél. Minden apátiától szenvedő ember azt érzi, hogy kárhozatra ítélte a sors, vagy valamely erő, amelyre nincs hatása, amelyet nem tud irányítani. Ez a végső gyengeség állapota, itt a megbocsátásnak nincs jelentősége.

Életszemlélet oldalareménytelenség. Kétségbeejtő az élet, optimizmusnak nincs helye. Lehetetlen a gyógyulás, nincs megoldás, nem lehet befejezni, feloldani, a teljes reménytelenség állapota, energia nélkül. A lehetőségek nem láthatók. Akik így élnek, súlyos malomkőként nehezednek a körülöttük élőkre. Függő helyzetben vannak másoktól, olyannyira, hogy segítség nélkül még lélegezni sem tudnak. Miért bajlódnának bármivel, amikor minden hiába? Nem tud változtatni semmin.

Érzelmi állapota a kétségbeesés, lehangoltság, csüggedés, reményvesztettség, feladás. A bátorság és az ambíció hiánya jellemző. Ezen a tudatszinten élők többé-kevésbé, vagy állandóan azt érezhetik, hogy passzívan el kell fogadniuk az ellenséges körülményeket.

Viselkedés oldalalemondás/feladás. Feladja a tekintélyét, erejét, az irányítást, tehetetlennek és erőtlennek érzi magát ahhoz, hogy változtasson, illetve, hogy az életben elfoglalt helyét kiválassza. A teljes önfeladás állapota.

Az élet sivatagából kivezető út nem könnyű, de nem is lehetetlen.

Pehl Ildikó

pszichoblogger

Programjaimról itt tájékozódhatsz:

http://tulaszemelyesen.hu/

Mozgásmeditáció

Összhangteremtő nap

Kreatív Önismereti és Kommunikációs Műhely online

Hírlevélre feliratkozás itt.

Forrás: Dr. David R. Hawkins Erő kontra erő, Dr. Kurt Ebert: Attractor Fiedl Techniques

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tulaszemelyesen.blog.hu/api/trackback/id/tr987254209

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása