Pehl Ildikó blogja

Túl a személyesen

Túl a személyesen

Te is becsapod magad?

2013. december 26. - Pehl Ildikó

1338835002_0389-balancedbrassscale300x243-f_1388084967.jpg_480x518

Te is az a fajta ember vagy, aki vélt vagy valós előnyökért becsukod a szemed, mert nem akarod látni, hogy hazugságban élsz? Vagy nem fogadod el azt, amit látsz, inkább a fejedben lévő képeket nézegeted? Az a fajta vagy, aki mindenáron a képzeletében élő képekhez akarja igazítani a külső körülményeket?

Azok közé tartozol, akik elhitetik magukkal és a környezetükkel, hogy remek párost alkottok, s csak te tudod, meg a másik, hogy valójában mi is zajlik köztetek? Tudod, hogy a lelke, a gondolatai máshol járnak, s még abban sem lehetsz biztos, testileg hűséges-e hozzád, mert többször megcsalt már, mégis hűséget hiszel? Inkább nem veszel tudomást a többi nőről, vagy úgy teszel, mintha nem érdekelne, vagy azt hazudod, te így fogadtad el?

Vagy azt hiszed, hogy ha nagyon akarod, majd megváltozik, majd jó lesz hozzád, majd úgy lesz, ahogy te akarod, csak azért, mert nagyon akarod, hogy úgy legyen?

Inkább becsapod magad és azt hazudod: Minden rendben van. - csak azért, hogy ne maradj egyedül, vagy hogy megmaradjon az illúzió: nem vagy magányos, mert „kapcsolatban” élsz?

Miért teszed ezt? Azért, mert a kapcsolatod anyagi biztonságot ad? Vagy a kölcsönös előnyökért? Érdekből?

Vagy azért, mert, ha szembenéznél az igazsággal, akkor tudod, hogy lépned kéne?

Te tudod, mi mennyit ér neked.

Pehl Ildikó

pszichoblogger

Kép forrása: http://www.demotivalo.net/view/95914

A bejegyzés trackback címe:

https://tulaszemelyesen.blog.hu/api/trackback/id/tr245709896

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása