Pehl Ildikó blogja

Túl a személyesen

Túl a személyesen

Semmi sem baj

2015. augusztus 25. - Pehl Ildikó

3 negatív szó:
nincs
semmi
baj.

Fodor Ákos

Nincs semmi baj.

Nem baj, hogy ha elmúltál 35 éves és még nincs érettségid, csak ne tegyél úgy, mintha olyan tanult lennél. Inkább tanulj még.

index-konyv-szemuv.jpg

Nem baj, ha nem tudsz helyesen írni, csak ne tegyél úgy, mintha olvasott és művelt lennél. Inkább művelődj még.

Nem baj, ha nem érted, amit olvasol, csak ne tegyél úgy, mintha mindennel tisztában lennél. Inkább olvass még.

Nem baj, ha nem te neveled a gyerekeidet – bár ezt igazából nem állíthatom -, mert a bíróság alkalmatlannak ítélt, mivel se jövedelmed, se lakásod, de ne tegyél úgy, mintha te lennél a Nagy Magyar Anya és ne nyilatkozz úgy, mintha tudnád, milyen anyának lenni, miközben kicsi koruk óta nem veled éltek. Inkább tanulj meg szeretni.

Nem baj, ha nem dolgozol, csak ne tegyél úgy, mintha hálózatépítésből élnél. Inkább dolgozz.

Nem baj, ha nem tudsz meghívni, prezentációt tartani, vagy marketing tervet mondani, csak ne tegyél úgy, mintha sikeres üzletasszony lennél. Inkább szerezz tapasztalatot.

Nem baj, ha nem tudsz előadást tartani – persze, a próbálkozás értékelendő, hiszen gyakorlat teszi a mestert, de felkészületlenül csak érthetetlen zagyvaság lesz belőle, vagy össze-vissza beszélsz -, csak ne tegyél úgy, mintha profi előadó lennél. Inkább gyakorolj.

Nem baj, ha alkoholista vagy, csak ne mondd, hogy az egészséges életmód híve vagy. Inkább élj józanul.

index-kez.jpg

Nem baj, hogy nem tudod eltartani magad, csak ne tegyél úgy, mintha megdolgoznál a pénzért, amit a pasidtól kapsz – az ágybéli teljesítmény, ugye, nem számít munkának, vagy igen? Inkább állj a saját lábadra.

Nem baj, ha eltartott, korlátozott és kiszolgáltatott vagy, csak ne próbálj úgy tenni, mintha olyan boldog párkapcsolatban élnél. Inkább tedd magad szabaddá.

Nem baj, ha megcsalnak - te tudod, mit tűrsz el -, csak ne próbálj úgy tenni, mintha olyan nagyon boldog lennél. Inkább tegyél szert némi önbecsülésre.

Nem baj, ha a párkapcsolatod érdekszövetség, csak ne akard másnak mutatni, mint ami. Inkább legyél őszinte. Legalább magadhoz.

vladimir-kush-01.jpg

Nem baj, hogyha csak elképzelésed van a megvilágosodásról, arról, mit jelent a valódi szabadság, csak ne próbáld más bölcsességét sajátodként megosztani, miközben a közelében sem jártál soha az igazságnak.

Nem baj, ha nem tudod, ki vagy, nem baj, ha a szerepeid rángatnak, nem baj, ha becsapod magad, nem baj, ha álomvilágban élsz, nem baj, ha boldogtalan vagy, csak ne akarj másnak látszani. Inkább járj utána az igazságnak, nézd meg, hogy ki vagy te.

Pehl Ildikó

A bejegyzés trackback címe:

https://tulaszemelyesen.blog.hu/api/trackback/id/tr67733210

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása