Pehl Ildikó blogja

Túl a személyesen

Túl a személyesen

Szövetség

2015. január 15. - Pehl Ildikó

Az életben szükség van szövetségesre.

Fotolia_28142683_S_couple-holding-hands-and-sunset

Az a szerencsés, ha a párodban találod meg a szövetségest, akivel jó eséllyel le is élheted az életedet. Egy jó párkapcsolatban a társad nem csak a szeretőd, a barátod, hanem a szövetségesed is.

De mit jelent a szövetség?

A szövetség az, ahol inspirálják egymást, ahol erős a kötelék kettejük között, ahol erős a védelem mindennel és mindenkivel szemben.

Ahol igazat lehet mondani, ahol elmondhatják azt is, ami nem tetszik, vagy ami éppen fáj, vagy bánt. Ahol a bizalom alapvető, mert soha nem rendült meg.

Erősen fogják egymás kezét és nem engednek beszivárogni semmilyen ártó, bántó szándékot. Megoldják a pillanatnyi konfliktusaikat, nézeteltéréseket, energiát fektetnek a kapcsolatuk építésébe, számíthatnak egymásra.

Nem érdekli őket, ki mit mond, vagy gondol, nem akarnak magyarázkodni, a világ vádjaira nem is reagálnak, mert nincs rá szükségük, hogy bizonygassanak bármit. Egy olyan világban élnek, ahol nem védekeznek.

Értik egymást, mert közös nyelvet beszélnek, közös értékrendjük, közös céljaik, közös életük egység, melyet egy olyan, láthatatlan burok vesz körül, amely megvédi őket.

Nem gáncsoskodnak, nem vádaskodnak, nem számon kérnek, nem ordítoznak, nem féltékenykednek, nem csalják meg egymást.

Nincs szükség rövid pórázra, se hosszúra, nincs bizalmatlanság, se „hol voltál, merre jártál, kivel beszéltél?” faggatózás.

Nem szakítanak, amikor válságot élnek át a kapcsolatban, vagy vitatkoznak valamin, akkor se, ha valamelyikük elveszíti az állását, vagy éppen megbetegszik.

Nem hordanak maszkot, mert nincs rá szükségük, se egymás, se a világ előtt, nem játsszák el a külvilágnak, hogy milyen szép pár vagyunk, miközben otthon nem fér el a szőnyeg alá söpört trutyi, s majd szétrobbannak a ki nem mondott, felhalmozott, eltussolt problémák miatti feszültségtől.

Egy jó párkapcsolatban egymás cinkosai a felek, véd- és dacszövetséget alkotnak.

A szövetséges, ha szomorú vagy, megnevettet, ha éppen elszállni készülsz, vagy veled száll, vagy lerángat a földre, ha elfog a szomorúság, megvigasztal, ha fogy az erőd, bátorít, s te ugyanezt teszed, ha neki van szüksége rá.

Kevés az ilyen kapcsolat.

Pehl Ildikó

pszichoblogger

http://tulaszemelyesen.hu/

A bejegyzés trackback címe:

https://tulaszemelyesen.blog.hu/api/trackback/id/tr377137991

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása