Pehl Ildikó blogja

Túl a személyesen

Túl a személyesen

Mikor van itt az ideje a változásnak?

2014. július 05. - Pehl Ildikó

A változásról

-váltzás

 

Mindannyian igyekszünk a lehető legtöbbet kihozni a mindennapjainkból, igyekszünk örömteli, boldog, kiegyensúlyozott életet élni.

Mindannyian vágyunk szerelemre, jól működő, tartós párkapcsolatra, jólétre, sok-sok pénzre, utazásra, barátokra és ki tudja, még mi minden másra…

Azonban ez nem mindenkinek az életében van így, nagyon sokan csak álmodoznak ezekről és nem tesznek semmit, vagy ha igen, nem azt és nem úgy, hogy abban örömük is lenne.

Több tanító elmondta már, hogy a változás belülről indul. Azonban a legtöbben vagy nem értik, vagy félreértik, mit is jelent ez.

images-változás

A változás sokszor azért félelmetes, mert ismeretlen területre merészkedünk, ahol minden bizonytalan, s nem láthatunk előre semmi biztosat. Sokszor fárasztó, mert többlet energiára van szükség ahhoz, hogy az elme fogaskerekei beinduljanak, hiszen hozzá vagyunk szokva, hogy automatikusan tesszük a dolgunkat, és ha valami mást szeretnénk, akkor ahhoz előbb másképp kell gondolkodni.

A változás olykor kényelmetlen, mert meg kell mozdulni és valami olyasmit kell tenni, amit korábban nem tettünk. Erőfeszítést kell tennünk, hogy a szokásos gondolkodásunk ellenére tegyünk meg valamit.

paulo_coelho_a_valtozasok_csak_akkor_kovetkeznek_be_2013.01.28

Mikor van itt az ideje a változtatásnak?

1. Mikor azt érzed, hogy úgy, ahogy eddig volt, már nem jó neked.

2. Amikor félsz ugyan, de legalább ekkora benned a vágy valami másra, az újra.

3. Amikor azt érzed, hogy boldogtalan vagy a kapcsolatodban, de félsz egyedül.

4. Amikor rosszul vagy a munkahelyedtől, de fogalmad sincs, mit tehetnél.

5. Amikor nem bírsz már ott lakni, de kifizetődő.

6. Amikor a múltadon töprengsz, hogy ne kelljen a jelen nehézségeivel törődnöd.

7. Amikor visszautasítasz egy olyan ajánlatot, amiről tudod, hogy megváltoztatná az életedet, de attól félsz, megszólnak a többiek.

8. Amikor elkezdesz hazudni magadnak és a körülötted élőknek, hogy titkold a valóságot.

9. Amikor úgy érzed, mások irányítják az életedet.

10.Amikor gondolatban egy másik életről álmodozol.

Döntened neked kell, előbb-utóbb meghozod majd a döntést. Marad minden úgy, ahogy eddig volt és ragaszkodsz a régihez, vagy engedsz a hívásnak, elengeded a múlt minden árnyát, a jövőtől való félelmedet és valami újba kezdesz, megadod magadnak az esélyt egy jobb életre.

Amíg arra figyelsz, hogy más mit tesz, mond, ír vagy gondol, esélyed sem lesz arra, hogy a kezedbe vedd az életed irányítását. Figyeld azt, hogy mit súg az intuíciód, mi a szíved vágya és kövesd a belső hangot! Akkor nem tévedhetsz el.

Pehl Ildikó

transzperszonális terapeuta, kommunikációs tréner

http://tulaszemelyesen.hu/

Képek: www.sikerkozosseg.hu

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tulaszemelyesen.blog.hu/api/trackback/id/tr117137855

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása