Pehl Ildikó blogja

Túl a személyesen

Túl a személyesen

A megbocsátás elengedést jelent

2014. január 15. - Pehl Ildikó

166007_292756300821327_519995318_n-545x371-2_1389770910.JPG_545x371

Te megbocsátottál neki. Megbocsátottad, hogy megcsalt. Igaz, többször is, de te szereted. Te elfogadtad őt olyannak, amilyen. Kell neki más nő is, titokban, az rendben van. De ezek a ribancok nem akarják felfogni, hogy nem kellenek igazán. Csak te.

Neki megbocsátottál. De az a ribanc! Neki nem bocsátasz meg. Soha.  Neki nem felejted el, amit tett. Tönkre akarta tenni a kapcsolatotokat. Ahogy a többi ribanc, akik nem tudnak számolni.

Igaz, hogy megmondta, hogy szereti őt,  s csak azért maradt veled, mert te egyedül nem boldogulsz és elnézed neki, hogy időnként félrelép. Neked szükséged van az  anyagi támogatásra, de ezt a többiek nem tudják.

Így hát őrzöd a látszatot. Ki is teszed a Facebookra a közös képeket, hadd lássa mindenki, milyen jól megvagytok. Csak a szemed szomorú, de nem baj. Jön a sok visszajelzés, milyen jól nézel ki. Kívülről, mert senki sem tudja, mit élsz át belül.

Ha már ott vagy, meg is nézed, mit írt ki az a ribanc a Fb oldalára. Igaz, hogy letiltottad őt, de ez a hülye nem tudja, hogy van egy másik profilod is, a titkos, ahonnan szemmel tartod, figyeled, mit posztol, hátha elárulja magát valamivel.

Aztán vissza a saját oldaladra és kiteszel néhány frappáns idézetet, üzensz a ribancnak, tudod, hogy elolvassa.  Saját gondolataidat nehezen fogalmazod meg, de hát neked nem is kell okosnak lenni, neked elég, hogy te győztél, elég, hogy együtt vagytok. Legalább is még egy ideig. Mert megmondta, hogy ő most azért dolgozik, hogy el tudjon menni.

A megaláztatásokat a szőnyeg alá söpröd. Büszke vagy rá, hogy nem vagy egyedül. Különben is, nélküle egy senki lennél, sosem érnél el semmit. Tőle, általa vagy valaki.

Ha szeretünk valakit, akkor szabadon kell engedni.

Te rövid pórázon tartod, hiszen sosem lehet tudni, mikor jön egy másik nő, így hát  rendszeresen ellenőrzöd a telefonját, nézed az e-mailjeit. Nem érzed magad biztonságban. Ki tudja? Résen kell lenni, hogy beavatkozhass, ha kell.

Az a ribanc! Amikor meglátta őt, megváltozott a testtartása, az arcvonásai. Rád sosem nézett úgy, ahogy őrá.

De te már megbocsátottál neki, elengedted a sérelmeidet. Csak felejteni nem tudsz.

Pehl Ildikó

kommunikációs tréner, terapeuta

http://tulaszemelyesen.hu/

A bejegyzés trackback címe:

https://tulaszemelyesen.blog.hu/api/trackback/id/tr255759149

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása