Pehl Ildikó blogja

Túl a személyesen

Túl a személyesen

Te döntöd el, mire figyelsz

2013. december 23. - Pehl Ildikó

orom_1387816219.jpg_639x479

Tele van az újság, a rádió a tévé szörnyű hírekkel. De tele van az életünk apró örömökkel is.

Te mire figyelsz?

Észreveszed az utcán a mosolygó gyerekeket vagy a gondolataidba merülve nézel magad elé? Észreveszed, ha valakinek segítségre van szüksége vagy elmész mellette? Átadod a helyed a buszon, villamoson, metrón vagy inkább félrenézel? A tévében a hírek nagy része nem a szép pillanatokról szól. Sok ismerősöd, barátod panaszkodik.

A te életed miről szól? A nehézségekről, csalásról, árulásról, hazugságról, álnokságról, taposásról, mások semmibevételéről, könyöklésről vagy a kellemes, vidám eseményekről?

Te mire figyelsz? Észreveszed-e az örömteli pillanatokat, őrzöd-e őket, gondolsz-e rájuk? Tudsz-e nevetni magadon, amikor éppen nem sikerül valami? Szeretettel gondolsz-e magadra, amikor éppen nem tündökölsz?

Te döntöd el, mire figyelsz. Amire figyelsz, annak energiát adsz, azt megerősíted, s azt újra bevonzod. Ami jó érzéssel tölt el, azt jó újra átélni, megismételni.

Vannak az életedben ilyen élmények, ilyen pillanatok? Biztosan. Figyeld meg. Ha este visszanézel a napodra, mennyi „jó hírt” tudsz felsorolni magadnak, magadról?

Pehl Ildikó

A bejegyzés trackback címe:

https://tulaszemelyesen.blog.hu/api/trackback/id/tr655705822

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása