Pehl Ildikó blogja

Túl a személyesen

Túl a személyesen

A jókívánságról

Kívánj másnak jót és megkapod!

2013. december 17. - Pehl Ildikó

503-ha-szeretet-van-_1387265410.jpg_539x414

Karácsony közeledtével sokunkat elfog az izgalom, készülünk az ünnepre, várjuk, hogy adhassunk és kíváncsiak vagyunk, mi mit kapunk.

Ilyenkor válik igazán fontossá a szeretet, mintha az év többi napján nem volna legalább ilyen fontos. Mindenki vásárlási lázban ég, muszáj venni valamit a szeretteinknek.

Na, de mi az, amit az év bármelyik napján adhatunk, évszakoktól, ünnepektől függetlenül?  Mi az, ami mindig a rendelkezésünkre áll? Olykor azt hisszük, hogy nem tudunk semmit adni a másiknak. De van valami, amit mindig tudunk: Jó szándékot, áldást. A jó szándéknak, jókívánságnak van egy olyan hatása, hogy visszahull ránk. Ettől megerősödünk, megváltozunk, növekszünk, mert ilyenkor szabadon áramlik a szeretet. Ki az, aki ilyenkor haragot vagy irigységet tud érezni?

Persze, általában, ha jót kívánunk, azt nem azért tesszük, mert valamilyen viszonzást várunk.

De kinek szoktunk jót kívánni? A rokonainknak, szeretteinknek, barátainknak, névnapokon, születésnapokon, valamilyen családi, baráti esemény alkalmával. De mi van azokkal, akiket annyira nem kedvelünk? Azoknak nem kívánunk jót. Sőt, olykor rosszat kívánunk. Van ilyen, az ember esendő lény. De a szeretet, a valódi szeretet nem minősít.

Azok a gondolatok, amik a fejünkben vannak a nem kedvelt embereket illetően, ha képesek vagyunk nekik is jót kívánni, az áldás hatására feloldódnak, eltűnnek. Mert a jókívánság áldás. Olyan ez, mint amikor imádkozunk. Akkor valami transzcendentális történik, felülemelkedünk saját magunkon.

Nem üres frázis, hogy amit a másiknak kívánsz, azt kívánod saját magadnak is. Az Univerzum arra a gondolatra reagál, ami éppen kitölt téged. A kívánság úgy működik, hogy amit elindítasz, az egyszer visszatalál hozzád. Akár másnak kívántad, akár magadnak. Ezért van az, hogy az egymásnak ellentmondó gondolatok kioltják egymást.

Mert nem kapsz olyat, amit előzőleg nem kértél. És nem kapsz olyat, amit nem fogadsz el. Amikor nem tudod egyértelműen, hogy mit akarsz, akkor nem kapsz semmit, vagy nem olyat, amilyet igazából szeretnél.

Mindenki milliomos, több szempontból is gazdag. Ha tudsz jót kívánni, áldást kérni másoknak, te leszel gazdagabb tőle.

Úgyhogy kívánj másnak jót és megkapod!

Pehl Ildikó

pszichoblogger

http://tulaszemelyesen.hu/

A bejegyzés trackback címe:

https://tulaszemelyesen.blog.hu/api/trackback/id/tr395696077

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása