Pehl Ildikó blogja

Túl a személyesen

Túl a személyesen

Mi tartja fenn a kapcsolatot?

2013. november 24. - pehlildiko

igazs_g_1385285258.jpg_768x434

Ami fenntartja a kapcsolatot, de nem csapdában tartja a másikat, az a vonzásmező.
A vonzásmezőt a magabiztosságod és önbizalmad táplálja és ez tartja ott a másikat, nem a manipuláció. Persze manipulációval is benne lehet tartani valakit egy kapcsolatban (betegség, játszmák (Látod, mit tettél velem?) stb.), de előbb-utóbb haragudni fogsz arra, aki zsarol. És akkor nincs szeretet.

Arra van szükség, hogy a vonzásmező tiszta legyen. Ha nem tiszta és az áramlás nem egyértelmű, akkor nem fogja biztonságban érezni magát az, akit kiválasztottál magadnak. Az egyértelmű áramlás azt jelenti, hogy nem változtatod meg a szándékodat. Az ellentétes gondolatok összezavarják ennek az energiamezőnek az áramlását, ebben információ is kering. Amikor a szándékod fenntartod, ez azt jelenti, hogy a másik helyét biztosítod.
Ha benned nem egyértelmű és tiszta, nem elég erős a tudás és eltökéltség, hogy te ezt a kapcsolatot fenn akarod tartani, akkor gyengül ez a vonzásmező. Ha nincs elég önbizalmad, akkor a vonzásmeződ csökken és nem tudsz egy másikat benne tartani, aki egyébként egy szabad lény.
Ha önmagadban bízol, a partnered is bízik majd benned. Azok a partnerek szoktak féltékennyé válni, akik érzik, hogy valahol, egy láthatatlan csatorna mentén elszivárog valamilyen energia. Amikor féltékenyek vagyunk, akkor a másik felet nem szeretjük, hanem félünk, mi magunkban nem vagyunk biztosak, a másikat akarjuk valami módon rövid pórázra fogni, vagy korlátozni. Aki féltékeny, kikapcsolja a szeretetet. Lehetetlen egy időben féltékenynek lenni és egy vonzásmezőt, valódi megtartó erőt fenntartani.
Nem tudod bezárni a másikat. A féltékeny ember tilt.  Aki megbántott, sértett, az elveszíti az önbizalmát (de lehet, hogy felfújt magabiztossággal kompenzál). Amikor önbizalomhiányod van, amikor nagyon hibáztatod magad valamiért, amikor intenzíven hibáztatod a másikat valamiért, akkor a vonzásmeződ gyengül.
Ha félünk, külső okokra haragszunk. Ha haragszunk, egy olyan vonzásmezőt generálunk magunk körül, amiben esélytelenek leszünk.  Ahogy a másikat támadod, a saját vonzásodat gyengíted.

Egy kapcsolat kétirányú folyamat. Amikor túl sokat hibázol benne és kevés dolgot korrigálsz, elveszíti számodra a fontosságát, a vonzását akkor, ha te ejtettél hibát a másikkal szemben. Amikor a hibákat, visszatartásokat, titkokat elkezded a kapcsolatban felhalmozni, megszűnik a zavartalan energiaáramlás, információáramlás közted és a másik fél között.
Az a kapcsolat, amelyik olyan vonzalom eredményeként született, hogy a szoknya combtőig fel volt sliccelve, vagy kint volt a cici, nem lehet tartósan boldog.
Egyébként azok a nők, akik ezzel az öltözködéssel kompenzálnak, nem biztosak a saját nőiességükben, a vonzásukban és általában valamilyen szexuális probléma van a háttérben.
Egy párkapcsolaton belül minden nagy feszültségnek a kiindulópontja a nem megfelelően működő szex.

Elköteleződés. Ide azért jövünk, mert korlátokat tanulunk, ez a kapcsolatokban is benne van. A kettőnél többszemélyes párkapcsolat nem tud működni. Valaki mindig bizonytalanságban fog lógni és soha nem lesz boldog, de függeni fog a kapcsolattól. Döntéseket kell hozni és át kell alakítani valamelyik kapcsolatot. Ez nem azt jelenti, hogy a másik megszűnik számodra létezni, azt jelenti, hogy másként fogod őt szeretni. Ez a szív (és libidó) önfegyelmezése. Ha nem tanulod meg, akkor rengeteg keserűséget és csalódást okozol másoknak és saját magadnak.

Az önbántás, az önmarcangolás gyengíteni fogja a vonzásmeződet, és amikor újra teljesnek, egésznek látod magad, amikor rendben vagy önmagaddal, megbocsátottál magadnak, vagy megértetted magadat, mindegy, hogy miért, vagy megértetted a partneredet, akkor fog ez az erőtér újra visszatérni. És akkor tudsz vonzani.
Már csak azt nézd meg, hogy kit akarsz vonzani és bent tartani ebben a mezőben.
Ha nívós kapcsolatot akarsz, akkor legyél nívós.

Pehl Ildikó

pszichoblogger

http://tulaszemelyesen.hu/

Kapcsolódó cikkek:

http://tulaszemelyesen.cafeblog.hu/2013/11/24/nem_mukodik_588/

http://tulaszemelyesen.blog.hu/2013/11/24/a_parkapcsolatrol_157

http://tulaszemelyesen.blog.hu/2013/11/24/nem_mukodik_924

A bejegyzés trackback címe:

https://tulaszemelyesen.blog.hu/api/trackback/id/tr565653398

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása