Pehl Ildikó blogja

Túl a személyesen

Túl a személyesen

A Szégyen tudatszint

2015. március 12. - Pehl Ildikó

Dr. David R.Hawkins (egy korábbi bejegyzésben elolvashatod, ki ő) kalibrációja szerint a Szégyen a legalacsonyabb tudatszint. Itt nagyon kevés az energia.

Istenszemlélet oldala – megvetés, lenézés, ellenszenvhez kapcsolódó, kárhoztató érzés. A szégyen tudatszinten rekedt ember ellenszenvvel és gyűlölettel néz másokra, úgy látja magát és másokat, mint akik megérdemlik a bántalmazást és a lealacsonyítást. A szégyen központú személyiség gyakran nagyon gonosz, veszélyes, vádaskodó, paranoiás. Néhányan hajlamosak szélsőséges, mereve erkölcsi szabályokat vallani, kivetítik saját szégyenüket másokra, akiket azután „jogosan” támadhatnak.

 

Életszemlélet oldala – nyomorult. Az életet egy olyan szűrőn keresztül szemléli, ami minden érzékelhetőt rettenetesen boldogtalanra, kellemetlenre vagy kényelmetlenre fest át. A világ számára magányos és szomorú hely, teljesen elhagyatottnak érezheti magát. Számára az élet kietlen, sivár, vigasztalan és boldogtalan, alávaló hely, amelyből minden jó hiányzik.

 

Érzelem oldala – megalázottság. A megalázottság érzése igen intenzív, kínos, szégyenteljes helyzet. A megalázás sokkal fájdalmasabb, mint a szégyen, ami a társadalmi körülményekből származik, mert ilyenkor azt érzi, mások szemében alacsonyabb rendű. Itt elvész az önbecsülés. Az alacsony önértékelés az egyik legfőbb jellemzője a szégyenközpontú személynek. Folyamatosan olyan lehetőségeket teremt és érez, amelyben megalázzák és visszautasítják.

 

Viselkedés oldala – kirekesztettség, amely a visszautasítás szinonimája. A személy úgy érzi, nem kívánatos, meg akarnak szabadulni tőle, jelentéktelen, irreleváns, kihagyják dolgokból, kirekesztik, elpusztítják vagy tönkreteszik – aktív vagy passzív módon. Gyakran szégyenlős, visszahúzódó, introvertált, másrészt csökönyös, merev, nem tud tolerálni vagy túl sok mindent elvisel.

Pehl Ildikó

pszichoblogger

Programjaimról itt tájékozódhatsz:

http://tulaszemelyesen.hu/

Mozgásmeditáció

Összhangteremtő nap

Kreatív Önismereti és Kommunikációs Műhely online

Hírlevélre feliratkozás itt.

Forrás: Dr. David R. Hawkins Erő kontra erő, Dr. Kurt Ebert: Attractor Fiedl Techniques

A bejegyzés trackback címe:

https://tulaszemelyesen.blog.hu/api/trackback/id/tr107254195

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása