Pehl Ildikó blogja

Túl a személyesen

Túl a személyesen

A feltétel nélküli szeretetről

2015. november 01. - Pehl Ildikó

david_hawkins.jpg

Muszáj beszélnünk egy kicsit a Szeretet energiamezejéről, hogy az mit is takar.

Nem szentimentalizmus! Amit a világ általában „szeretetnek” hív, az egy 145-re kalibrált energiamező. Függőségről, irányításról, szentimentalizmusról és érzelgősségről szól. Az egy emocionális és szentimentális kötődés, ahol az irányítási vágy oda-vissza kielégülhet. Nos, ezt hívja a világ „szeretetnek”.

Legalább is ez a hollywoodi verziója. Mikor azt hallod, hogy „Régebben szerettem Gyurit, de többé már nem”, az valójában azt jelenti, hogy az illető sosem szerette Gyurit. Csupán egy szentimentális kötődésről volt szó. Egyfajta „napfonatos” ráakaszkodás …

Amikor az illető romanticizál, glamúrizál és mindebbe rengeteg emocionális energiát fektet. Mikor a kapcsolat véget ér, akkor rengeteg negatív energia tör felszínre.

Én feltétel nélküli szeretetről beszélek. Mi az a feltétel nélküli szeretet?

Nézd meg a videót!

 

Ha a túlélés forrását önmagunkon kívülre helyezzük, - munkánk, a tulajdonunk, bizonyos kapcsolat -, akkor bizony az egészségünk elvesztését irányoztuk elő.

Mert mi fog legelőször felbukkanni? A veszteségtől való félelem. Még ha nem is tudatosan.

Ha a boldogságod forrása a rangod, állásod, lakásod, kocsid, vagy a test szépsége, akkor sérülékeny vagy. Szóval ez a sérülékenység ott van tudatalattiban és tetemes félelemet generál és raktároz.

Ennek következtében életed végeláthatatlanul menekvéssé és védekezéssé válik, a túlélés forrásának tulajdonított dolgok elvesztésének félelme elől.

Az egészséges ember felismeri létezésének igaz természetét, hogy valami sokkal több, mint a test.

Hogy mi ruházunk fel dolgokat értékkel.

Átmeneti élvezetet nyújthatnak de túlélésünk nem rajtuk múlik.

Ahogy azt már mondtam, mikor az elfogadás energiamezejére lépünk, akkor többé nem adjuk ki kezünkből életünk forrását külső eseményeknek. Elfogadjuk, hogy mi magunk vagyunk a boldogságunk forrása.

Ha egy ilyen embert egy lakatlan szigetre teszel, akkor egy évvel később kókusz üzlete virágzik,  talált egy új párt, fakunyhót épített és a gyerekeknek algebrát tanít.

Más szóval a boldogság forrásának rekreációs képessége a felismerésből fakad, miszerint:

én magam vagyok a boldogság forrása, én magam vagyok az egészség forrása, nem függ semmiféle járványtól, nem függ attól, hogy mi folyik a világban, nem múlik azon, hogy mit eszem.

Mikor igazán felismerjük ennek igazságát, akkor elkezdjük meghaladni a hamis hitrendszerek korlátozó hatásait.

Dr. David. R. Hawkins

 

Pehl Ildikó

Nézz körül a honlapomon is.

A bejegyzés trackback címe:

https://tulaszemelyesen.blog.hu/api/trackback/id/tr828040740

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása