Pehl Ildikó blogja

Túl a személyesen

Túl a személyesen

A szeretet a válasz

2015. október 30. - Pehl Ildikó

heart-826933_640.jpg

Ahelyett, hogy arra gondolsz, mit gondolnak mások rólad, koncentrálj arra, hogy te mit gondolsz magadról.

Mit jelent jónak lenni? Ki mondja meg, hogy végső soron mi a jó?

Megmondom neked. Ti alkotjátok a szabályaitokat, ti állítjátok fel a mércét.

A szeretet mindent áthat. De ha baj van, amikor aggódtok, kétségetek támad, vagy féltek, megfeledkeztek róla, pedig csupán annyit kell kérdeznetek: Mit cselekedne a szeretet?

Az elvárások nélküli élet, az eredmények hajszolása nélküli élet, az a szabadság.

Ne feledjétek: minden pillanatban önmagatokat teremtitek, minden pillanatban döntötök, hogy kik és mik vagytok. Oly módon döntötök, hogy azt választjátok, amire leginkább hajlamosak vagytok.

A szenvedés nem az események folyománya, hanem az ember reakciója. Ami megtörtént, az megtörtént, a vele kapcsolatos érzés, az az érdekes.

Teljesen félreértesz. És mindnyájan félreértetek. Nem akarok mást, mint amit ti akartok. Hogy boldogok legyetek. Azt hiszitek, alattam álltok, holott mind egyek vagyunk. Nem vagyunk különállók. Azt akarom tőled,amit te akarsz magadtól. Sem többet, sem kevesebbet. Engem nem érdekel a világbeli siker. Csak titeket. Nem a megélhetés miatt kellene aggódnotok. Az igazi mesterek az élettel törődnek, nem a megélhetéssel. Rajta, tegyétek azt, amit igazán szerettek. Ne tegyetek semmi mást. Oly kevés az időtök. Hogy tehettek egy pillanatig is olyasmit a megélhetésért, amit nem szerettek? Ez nem megélhetés, ez halál.

Ha bőséget akarsz teremteni magadnak, teremtsd meg másnak!

Ha valamit nagyon szeretnél, akkor előbb te add meg azt másnak!

Ősidők óta fennálló spirituális törvény, hogy ha kapni akarsz, először adnod kell. És nem azért, hogy visszakapd, hiszen ezzel becsapnád magadat és az univerzumot.

Bármit is szeretnél az életedben, legyél annak a forrása! Ha valamit nagyon szeretnél, akkor előbb add meg másnak. Így, mivel amit másnak adsz, azt önmagadnak adod, meg fog jelenni nálad.

Mindig te legyél az, aki először ad!

Ha szeretetre vágysz, légy te a szeretet, áraszd a szereteted! Néha elég egy kedves szó, vagy egy mosoly, egy apró gesztus.

Ha békességre, megértésre vágysz, legyél először te magad békés és megértő a körülötted lévő emberekkel!

Ha kedvességre, figyelemre vágysz, keress olyanokat, akiknek ugyanezt adhatod!

Ha anyagilag szeretnél kicsit előnyösebb állapotba kerülni, keresd az alkalmakat és adakozz, ahol tudsz, bármilyen keveset is!

Ha sikerre vágysz, először segíts hozzá te valakit, hogy sikeres legyen!

Amiket másokért teszel, önmagadért is teszed, mert a világ így működik.

Egyek vagyunk. Sem jót, sem rosszat nem tehetünk anélkül, hogy az előbb-utóbb vissza ne szállna ránk.

Ne érzed magad elhagyottnak, mert én mindig veled vagyok. Nem foglak elhagyni. Nem tudlak elhagyni. Mert az én teremtményem vagy. És az én művem. A lányom, a fiam, a célom. Önmagam. Csak szólíts ezért, bárhol és bármikor, ha távolabb sodródnál tőlem, én ott leszek.

Neale Donald Walsh: Beszélgetések Istennel (részletek)

Pehl Ildikó

Látogass a honlapomra is.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tulaszemelyesen.blog.hu/api/trackback/id/tr928019763

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása