Pehl Ildikó blogja

Túl a személyesen

Túl a személyesen

Az időről

2013. december 18. - Pehl Ildikó

images-ido_1387384342.jpg_227x222

Sokszor hallom azt a kifogást, hogy nincs rá időm. Mindegy, hogy mire. Mondjuk, de bele sem gondolunk, mit is jelent ez.

Olvastam valahol  egyszer azt a mondatot, hogy „Arra van időd, amire akarod, hogy legyen.” Mekkora igazság van ebben a mondatban!

Igen, amire akarom, arra szakítok időt. Még akkor is, ha éjszakába nyúlik, vagy hajnalban kell kelnem érte, pedig mindkettő nehezemre esik.

Ha olyasmit teszel, amit szeretsz csinálni, nem fáradsz el, nem is tudsz aludni.

Erről eszembe jut egy történtet. Gyerekkoromban imádtam olvasni. Ha egy olyan könyvet olvastam, ami érdekelt, akkor addig nem tudtam letenni, amíg végig nem olvastam. Éjjel-nappal olvastam. Éjjel a paplan alatt kis elemlámpával, az iskolában meg a pad alatt. Emlékszem, egyszer földrajzórán annyira belemerültem az olvasásba, hogy a tanárnő odajött hozzám, kikapta a kezemből a könyvet (régi, un. filléres könyv volt papírból), eltépte és kidobta a szemétbe.

siker-511ab699e00702b04d01c46c_thumb_top-center_624x0-false

Szóval, ha valami érdekel, valami fontos neked, valamit nagyon akarsz, akkor arra szakítasz időt. Nem érdekel, hogy ki mit gondol, nem keresel kifogásokat, nem gyártasz magyarázatokat, hanem tervezel, változtatsz és megoldod, hogy legyen időd.

Figyeld meg, mennyi időt pazarolsz el semmittevéssel, tépelődéssel, aggódással, panaszkodással és mennyi a „hasznos” időd, ami előremutató, és mennyi időt szánsz arra, amit azért teszel, hogy a számodra fontos dolgok, helyzetek megváltozzanak?

Amire időt fordítasz, amire a figyelmedet irányítod, az energiát kap és növekedni fog. Ha a szándékaid komolyak és kitartó vagy, akkor az Univerzum is téged támogat.

Lehet, hogy egyszer-kétszer tesztelni fog, hogy komolyan gondolod-e, de ha nem elszánt vagy és nem inogsz meg, akkor minden úgy rendeződik majd, ahogy számodra a lehető legjobb. Csak idő kérdése.

A többi üres kifogás.

Pehl Ildikó

pszichoblogger

http://tulaszemelyesen.hu/

https://www.facebook.com/tulaszemelyesen

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tulaszemelyesen.blog.hu/api/trackback/id/tr335698528

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása