Pehl Ildikó blogja

Túl a személyesen

Túl a személyesen

A párkapcsolatról

2012. március 27. - pehlildiko

 love-163690_960_720.jpg

Kellemen Monika Ésha előadásában hallottam először a párkapcsolatokról olyan formában, amely megközelítés egy kicsit más, mint az eddigiek.
Arra gondoltam, megosztom itt a blogon, hátha másoknak is új és hasznos lesz az információ.
 
Talán nem túlzok, ha azt állítom, hogy nincs olyan ember, akit ne érdekelne, hogy milyen az egymás tiszteletén, megbecsülésén, a kölcsönösségen, az őszinte, igaz, tiszta szerelmen alapuló tartós párkapcsolat. 
 
Lehet, hogy nem mondok azzal újat, ha azt állítom, hogy egy szerelmen alapuló tartós párkapcsolat feltétele a vonzás, ami két lény energiája között jön létre.
De mi kell ahhoz, hogy tartós legyen a kapcsolat?
 
Először is kell hozzá egy döntés mindkét fél részéről, mégpedig az, hogy ezt a kapcsolatot fenn akarják tartani. Szerencsés eset, ha azonos életstílussal, azonos értékrenddel rendelkeznek a felek és vannak közös célok.
 
Szomorú tény, de a szerelem nem ok a tartós kapcsolatra.
Az, hogy kit tekintesz vonzónak, nem testi kérdés elsősorban, bár az elején segítheti a kapcsolatot. Fontos, hogy legyen vonzásunk és affinitásunk egymás felé, mert e nélkül nem tud létrejönni semmilyen tartós és mély kapcsolat. De önmagában egy közös életre nem elég.
Egy szabad, önálló és önmagát szívesen melléd rendelt másik felnőtt lény lehet az, akivel létrehozod és fenntartod az életed és a kapcsolatod.
Ha döntöttél és elköteleződtél, az azt jelenti, hogy nem nézel körül a húspiacon, hogy milyen a felhozatal, mert akkor az nem döntés és nem elköteleződés.
 
Három dolog segít fenntartani egy párkapcsolatot:
1. Annak a tudása, hogy kapcsolatban vagyok és ennek megfelelően működöm.
2. Pozitív kommunikáció, az őszinteség, a nyitottság.
3. Építő tettek, az örömokozás.
 
Ha mulasztás vagy gondatlanság történik, akkor a jóvátétel az, amivel helyre lehet hozni egy kapcsolatot. Annyi jóvátétellel, amennyit a másik fél igényel. Ehhez mind a két fél szándéka és szeretete szükséges.
Pehl Ildikó
A folytatást itt olvashatod.
Ha tetszett a bejegyzés, nézd meg a honlapomat.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tulaszemelyesen.blog.hu/api/trackback/id/tr764343856

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása