Pehl Ildikó blogja

Túl a személyesen

Túl a személyesen

A Bűntudat tudatszint

2015. március 13. - Pehl Ildikó

A Dr. David R. Hawkins által kalibrált tudatszintek közül a Bűntudat tudatszint igen alacsony energiamező.

 

Ez egy igen végleges és végletes érzés, itt nincs megbocsátás.

Istenszemlélet oldalabosszúvágyó. Számos jelentése lehet: Amikor valaki nem bocsát meg, rosszindulatú, hajlamos a bosszúállásra, bántalmaz és azt kívánja, hogy az a személy, akiről azt gondolja, hogy a problémáit okozza, szenvedjen el valamilyen sérülést, bántalmazást, megaláztatást.

Egy másik jelentése, amit nehezebb megérténi, amikor valaki bosszúállásra hajlamos és saját magát igazolna, ahelyett, hogy felelősséget vállalna tetteiért/gondolataiért.

Mindkét megközelítés azt tükrözi, hogy az illető nem képes megbocsátani sem magának, sem másoknak. A bosszúvágyó gondolkodás görcsösen koncentrál az illető ellen elkövetett rossz cselekedetekre és a visszavágás szükségességére. A bűnösöknek örökre meg kell fizetniük. Itt nincs feloldás, nincs megbocsátás.

Azok, aki nem képesek megbocsátani maguknak, szüntelenül kerülik az önmagukkal szembeni felelősséget, mivel mindig mások és a rajtuk kívül álló tényezők a felelősek mindenért, amire ők maguk nem tudnak befolyást gyakorolni. Ők azok, akik soha nem bűnösek, nekik mindig „igazuk” van. A bűntudatközpontú személyek minden gondolatát a bűn, a helytelenség érzése és az ezekért járó büntetés hatja át, hisznek a visszafizetésben, amely kitűnően illusztrálja bosszúvágyó gondolkodásmódjukat.

Életszemlélet oldala gonosz. Minden cselekedetet, viselkedést, szituációt erkölcsileg hibásnak vagy rosszak, gonosznak, károsnak, ártalmasnak, lezüllesztettnek tekint. A bűntudat az áldozatok, a lelkiismeret-furdalás és a hibáztatás földje.

Érzelem oldalahibáztatás. Felelősségvállalás hiánya, hibakeresés, mások elítélése a jellemző. Mások hibáztatása saját bűntudat, illetve hiányosságok kivetítése annak érdekében, hogy elkerüljék a várt elítélő bírálatot. Az önhibáztatás önvádhoz, önbüntetéshez vezet.

Viselkedés oldalarombolás/pusztítás. Lerombolni vagy megsemmisíteni. A bűntudatközpontú személyek szabotálják magukat és dühkitörésekben nyilvánulnak meg. A düh gyakran az önmagukkal történő szembenézés eredménye, össze akarják törni a tükröt, a testet, bármit.

Pehl Ildikó

pszichoblogger

Programjaimról itt tájékozódhatsz:

http://tulaszemelyesen.hu/

Mozgásmeditáció

Összhangteremtő nap

Kreatív Önismereti és Kommunikációs Műhely online

Hírlevélre feliratkozás itt.

Forrás: Dr. David R. Hawkins Erő kontra erő, Dr. Kurt Ebert: Attractor Fiedl Techniques

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tulaszemelyesen.blog.hu/api/trackback/id/tr177254201

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása