Pehl Ildikó blogja

Túl a személyesen

Túl a személyesen

Légy te a változás...

2015. január 14. - Pehl Ildikó

mahatma_gandhi1

Mohandász Karamcsand Gandhi, híveitől kapott tiszteletnevén Mahátma (Nagy Lélek) Gandhi jogász, politikus, India politikai és spirituális vezetője, az indiai függetlenségi mozgalom vezetője volt, életében a békés ellenállás jelképévé vált.

Te magad légy a változás, amit látni szeretnél a világban!

                                                                                          Gandhi

Érdemes lenne ezt a gondolatot magadévá tenni, amikor a párkapcsolatra gondolsz - akár van már társad, akár most keresed-, vagy bírálsz valakit, vagy akár a munkádban, a családban, vagy bárhol máshol hibát találsz.

Ha készítesz egy listát arról, hogy számodra milyen az ideális kapcsolat, ideális társ, tudod, milyen tulajdonságokkal kell rendelkeznie, vagy azon gondolkozol, hogy mennyi hibája van a párodnak, a munkatársadnak - vagy bárkinek, akivel kapcsolatba kerülsz -, ha tudod, hogy te hogyan szeretnéd érezni magad egy jól működő, tartós párkapcsolatban - vagy bármely más társas kapcsolatban -, akkor már megtetted az első lépést, hogy mindez a valóságoddá váljon.

Azonban, ha most még nem az van, akkor néhány dolgot nem ártana tisztázni.

Nézd végig a listádat (ha van), vagy gondold át, milyen tulajdonságokkal kell rendelkeznie a párodnak (vagy bármely más kapcsolatnak, ami fontos a számodra) és kérdezd meg magadtól: Én rendelkezem azokkal a tulajdonságokkal, amiket a másiktól elvárok?

Mert ahhoz, hogy ideális társad legyen, előbb neked kell azzá válnod.

Kérdezd meg magadtól: Én ideális társ vagyok?

Ja, és legyél őszinte magadhoz!

Először neked kell olyanná válni, mint amilyennek a másikat látni szeretnéd, neked kell olyan életet élned, amilyen életre vágysz.

Ha például erős, határozott, biztonságot nyújtó társra vágysz, aki képes irányítani az életét, akkor kérdezd meg magadtól, hogy te erős és határozott vagy-e? Melletted biztonságban érzik magukat az emberek?

Te tudod irányítani a saját életedet?

Ha túl sokszor voltál már erős és határozott, képes vagy arra, hogy elengedd az irányítási vágyadat és megengedni másoknak, hogy igazuk legyen?

Tudod azt mondani, hogy legyen úgy, ahogy akarod, és hagyni, hogy úgy legyen?

Persze, ez nem azt jelenti, hogy innentől fogva mindenről lemondasz és passzívan ráhagysz mindent a másikra, hanem azt, hogy megbeszélitek és egyeztettek, közös megoldást keresve, mi az, ami mindkettőtök számára elfogadható.

Szóval, te magad legyél olyanná, amilyen társat (társakat/barátokat/embereket), amilyen világot szeretnél magadnak.

Pehl Ildikó

pszichoblogger

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tulaszemelyesen.blog.hu/api/trackback/id/tr297137989

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása