Pehl Ildikó blogja

Túl a személyesen

Túl a személyesen

A Bűntudat tudatszint

2015. március 13. - Pehl Ildikó

A Dr. David R. Hawkins által kalibrált tudatszintek közül a Bűntudat tudatszint igen alacsony energiamező.

 

Ez egy igen végleges és végletes érzés, itt nincs megbocsátás.

Istenszemlélet oldalabosszúvágyó. Számos jelentése lehet: Amikor valaki nem bocsát meg, rosszindulatú, hajlamos a bosszúállásra, bántalmaz és azt kívánja, hogy az a személy, akiről azt gondolja, hogy a problémáit okozza, szenvedjen el valamilyen sérülést, bántalmazást, megaláztatást.

Egy másik jelentése, amit nehezebb megérténi, amikor valaki bosszúállásra hajlamos és saját magát igazolna, ahelyett, hogy felelősséget vállalna tetteiért/gondolataiért.

Mindkét megközelítés azt tükrözi, hogy az illető nem képes megbocsátani sem magának, sem másoknak. A bosszúvágyó gondolkodás görcsösen koncentrál az illető ellen elkövetett rossz cselekedetekre és a visszavágás szükségességére. A bűnösöknek örökre meg kell fizetniük. Itt nincs feloldás, nincs megbocsátás.

Azok, aki nem képesek megbocsátani maguknak, szüntelenül kerülik az önmagukkal szembeni felelősséget, mivel mindig mások és a rajtuk kívül álló tényezők a felelősek mindenért, amire ők maguk nem tudnak befolyást gyakorolni. Ők azok, akik soha nem bűnösek, nekik mindig „igazuk” van. A bűntudatközpontú személyek minden gondolatát a bűn, a helytelenség érzése és az ezekért járó büntetés hatja át, hisznek a visszafizetésben, amely kitűnően illusztrálja bosszúvágyó gondolkodásmódjukat.

Életszemlélet oldala gonosz. Minden cselekedetet, viselkedést, szituációt erkölcsileg hibásnak vagy rosszak, gonosznak, károsnak, ártalmasnak, lezüllesztettnek tekint. A bűntudat az áldozatok, a lelkiismeret-furdalás és a hibáztatás földje.

Érzelem oldalahibáztatás. Felelősségvállalás hiánya, hibakeresés, mások elítélése a jellemző. Mások hibáztatása saját bűntudat, illetve hiányosságok kivetítése annak érdekében, hogy elkerüljék a várt elítélő bírálatot. Az önhibáztatás önvádhoz, önbüntetéshez vezet.

Viselkedés oldalarombolás/pusztítás. Lerombolni vagy megsemmisíteni. A bűntudatközpontú személyek szabotálják magukat és dühkitörésekben nyilvánulnak meg. A düh gyakran az önmagukkal történő szembenézés eredménye, össze akarják törni a tükröt, a testet, bármit.

Pehl Ildikó

pszichoblogger

Programjaimról itt tájékozódhatsz:

http://tulaszemelyesen.hu/

Mozgásmeditáció

Összhangteremtő nap

Kreatív Önismereti és Kommunikációs Műhely online

Hírlevélre feliratkozás itt.

Forrás: Dr. David R. Hawkins Erő kontra erő, Dr. Kurt Ebert: Attractor Fiedl Techniques

 

 

A Szégyen tudatszint

Dr. David R.Hawkins (egy korábbi bejegyzésben elolvashatod, ki ő) kalibrációja szerint a Szégyen a legalacsonyabb tudatszint. Itt nagyon kevés az energia.

Istenszemlélet oldala – megvetés, lenézés, ellenszenvhez kapcsolódó, kárhoztató érzés. A szégyen tudatszinten rekedt ember ellenszenvvel és gyűlölettel néz másokra, úgy látja magát és másokat, mint akik megérdemlik a bántalmazást és a lealacsonyítást. A szégyen központú személyiség gyakran nagyon gonosz, veszélyes, vádaskodó, paranoiás. Néhányan hajlamosak szélsőséges, mereve erkölcsi szabályokat vallani, kivetítik saját szégyenüket másokra, akiket azután „jogosan” támadhatnak.

 

Életszemlélet oldala – nyomorult. Az életet egy olyan szűrőn keresztül szemléli, ami minden érzékelhetőt rettenetesen boldogtalanra, kellemetlenre vagy kényelmetlenre fest át. A világ számára magányos és szomorú hely, teljesen elhagyatottnak érezheti magát. Számára az élet kietlen, sivár, vigasztalan és boldogtalan, alávaló hely, amelyből minden jó hiányzik.

 

Érzelem oldala – megalázottság. A megalázottság érzése igen intenzív, kínos, szégyenteljes helyzet. A megalázás sokkal fájdalmasabb, mint a szégyen, ami a társadalmi körülményekből származik, mert ilyenkor azt érzi, mások szemében alacsonyabb rendű. Itt elvész az önbecsülés. Az alacsony önértékelés az egyik legfőbb jellemzője a szégyenközpontú személynek. Folyamatosan olyan lehetőségeket teremt és érez, amelyben megalázzák és visszautasítják.

 

Viselkedés oldala – kirekesztettség, amely a visszautasítás szinonimája. A személy úgy érzi, nem kívánatos, meg akarnak szabadulni tőle, jelentéktelen, irreleváns, kihagyják dolgokból, kirekesztik, elpusztítják vagy tönkreteszik – aktív vagy passzív módon. Gyakran szégyenlős, visszahúzódó, introvertált, másrészt csökönyös, merev, nem tud tolerálni vagy túl sok mindent elvisel.

Pehl Ildikó

pszichoblogger

Programjaimról itt tájékozódhatsz:

http://tulaszemelyesen.hu/

Mozgásmeditáció

Összhangteremtő nap

Kreatív Önismereti és Kommunikációs Műhely online

Hírlevélre feliratkozás itt.

Forrás: Dr. David R. Hawkins Erő kontra erő, Dr. Kurt Ebert: Attractor Fiedl Techniques

Megúszásra játszol

Tedd, vagy ne tedd! De ne próbáld! - mondta Yoda mester Luc Skyewalkernek a Csillagok háborúja című filmben.

axn-quote-quiz-14.jpg

El kell hinned, hogy meg tudod csinálni. Sőt, nem hinned kell, hanem tudnod.

De te nem hiszed el, ezért megúszásra játszol. 

Igen. Meg a karod úszni.

Mit is?

Először azt, hogy fájjon.

Azután azt, hogy érezned kelljen.

Majd azt is, hogy elfáradsz.

Hogy energiát tegyél valamibe, hogy kimerülj, hogy elmenj a teherbírásod határáig.

Majd azt, hogy kudarcot vallasz.

Meg akarod úszni a lentet.

rollercoaster-156027_640.png

Meg a karod úszni a nehezét.

Megúszni, hogy bele kelljen tenned magadat, az erődet, a lelkesedésedet, a szellemit, a fizikait, az apait-anyait, olyan teljesen, amilyen teljesen csak tudod.

Úgy nem lehet úszni, hogy nem ér a lábad a vízbe.

Úgy nem lehetsz sikeres, ha nem tapasztalod meg, mi a kudarc.

Úgy nem lehetsz ismert, ha nem látszódsz.

Úgy nem lehetsz okos, ha nem vagy hajlandó tanulni.

Úgy nem kaphatsz meg valamit, ha nem vagy hajlandó megfizetni az árát.

Úgy nem lehetsz kapcsolatban, ha csak félig vagy benne.

Úgy nem kertészkedhetsz, hogy nem lesz piszkos a kezed.

Úgy nem lehetsz gazdag, hogy nem dolgozol.

Úgy nem fogsz lefogyni, ha nem mozdulsz meg.

Úgy nem lesz kisbabád, ha nem szexelsz (néhány speciális esettől eltekintve).

Úgy nem építhetsz házat, ha nem teszed le az alapokat.

Igen, megúszásra játszol.

Úgy akarsz jó lenni, hogy megtagadod a csúf részeidet.

Meg akarod úszni a befelé fordulást. Meg akarod úszni, hogy magadba nézz és olyasmivel találkozz, ami nem szép, amitől félsz, ami fáj.

Keresel egy jó kis technikát, ami instant boldogságot ad, vagy gyorsan megszabadít minden rossztól.

Úgy járod a spirituális utat, hogy szép zenéket hallgatsz, elolvasod a bölcs idézeteket, vagy elmész egy guruhoz, hogy majd ő ad neked energiát.

Úgy akarsz megvilágosodni, hogy elkerülöd a szembenézést. Önmagad megismeréséhez a személyiségen keresztül vezet az út, az pedig együtt jár a terápiával.

Igen, meg akarod úszni a nehezét.

Az életet nem lehet megúszni. Ha megúszásra játszol, ha nem teszed bele magad mindenbe, amit csinálsz, félig már meg is haltál, vegetálsz.

Azért vagy itt, hogy tapasztalj, hogy hozd ki magadból a lehető legtöbbet, hogy amikor majd az utolsókat szuszogod, azt érezd, hogy igen, megérte.

Pehl Ildikó

pszichoblogger

 

Programjaimról itt tájékozódhatsz:

http://tulaszemelyesen.hu/

Mozgásmeditáció

Összhangteremtő nap

Kreatív Önismereti és Kommunikációs Műhely online

Hírlevélre feliratkozás itt.

süti beállítások módosítása