Pehl Ildikó blogja

Túl a személyesen

Túl a személyesen

Tegyük tisztába a dolgokat

2015. október 18. - Pehl Ildikó

Azt hiszem, itt az ideje, hogy tisztába tegyünk néhány félreértést. Már, ha megengeded.

Ahogy C. S. Lewis, írja: Neked nincs lelked.  Te vagy a lélek és van egy tested.

Először is: Te vagy a Lélek. Másképpen Forrás vagy Önmagad.

fire-birds-695766_180.jpg

Neked nincs forrásod, Te vagy a Forrás.

Neked nincs Önvalód, Te Önmagad vagy.

Egy megvilágosodott sosem mondaná magáról, hogy az Önvaló vagyok, vagy, hogy van Forrásom. Sosem fogod magad az Önvalóként, vagy a Forrásodként felismerni.

De felismerheted magad Önmagadként, a Forrásként, Ürességként.

Az, hogy azt hiszed, van lelked, egy csomó tévedés forrása. Ez alapvető tévedés. S amíg ehhez az elképzeléshez ragaszkodsz, esélyed sem lesz ráébredni arra, aki vagy, mert akkor valamit keresnél.

Ha nincs lelked, nincs lelki társad, sem lélektársad. A lelkedet nem kell meggyógyítani, sem összerakni. A lelkednek semmi baja, a lelkedet nem kell emelni, a lelked nem fáj.

Te a Lélek vagy. De amíg ezt fel nem ismered, addig ez számodra csupán információ.

Nem a lelked fáj, az elméd az, ami szenved. A személyiség rétegeiben lerakódott, nyomot hagyott régi minták, sérülések, ezekre épült meggyőződések, hitrendszerek fájnak.

Ettől szenvedsz.

De ha ránézel ezekre, megtisztítod az elmédet, egy idő után letisztul a kép, és amikor az egod egy pillanatra megszűnik énnek érzékelni önmagát, ott leszel Te, aki Tiszta Tudatként, vagy Mindenként, vagy Semmiként, vagy Ürességként tapasztalja meg Önmagát.

Ráébredsz, hogy nem létezel, csak Létezés van, nincs életed, csak Élet van.

A szabadságról

Ha a szabadságot abban látod, hogy azt teszel, amit akarsz, tévedésben vagy. Ha valamilyen külső körülménytől akarsz szabad lenni, megint csak tévedsz.gull-754107_180.jpg

Sosem találod meg a szabadságot semmilyen rajtad kívül álló dologban, sem helyzetben, sem eseményben.

A valódi szabadság az elmédtől való szabadság. Az, hogy tudod, bár van tested, elméd, életed, van karmád (s tudom, hogy amit most leírok, az ellentmond annak, amit az előbb írtam), te mindettől szabad vagy. Nem veszel bele a mindennapokba, nem akarsz irányítani, nem akarsz megoldani, nem szenvedsz attól, ha nem kapod meg, amit akarsz, nem avatkozol be, hanem hagyod, hogy minden megtörténjen magától. Hagyod, hogy a szerepeid eljátsszák magukat. Hiszen tudod, hogy ez az egész úgy, ahogy van, illúzió, nem igaz.

A világ egy nagy játszótér. Életed filmjében te írod a forgatókönyvet, te rendezed a filmet, te hozod létre a díszletet, te játszod a főszerepet, te vagy a mozigépész, te vetíted a filmet a moziban, és te vagy az, aki ki tudja cserélni a filmet, vagy ki tud menni a moziból.

A Lélekről

Igaz, hogy a szem a lélek tükre, csak nem úgy, ahogy te azt gondolod.

Ezt akkor fogod megérteni, ha belenézel egy másik ember szemébe. Nem, nem a szemét nézed és közben gondolkodsz. Nem akkor fogod meglátni az ő lelkét, amikor nézed a szemét. Nem, nem a fizikai szemeddel, nem az ego, a személyiség szemüvegén át fogod meglátni. Ne valamit keress. Nincs ott semmi.

Akkor látsz úgy igazán, és nem a lelki szemeiddel, hanem a Lélek szemével, amikor Te nézel ki a szemedből.

Szóval, az hogy valakit a lelke felől nézel, úgy butaság, ahogy van. Ugyanis nem tudod a lelke felől nézni, mert nem lehet.sky-322843_180.jpg

A Lélek látja Önmagát.

Vagy Lélektől Lélekig nézel, vagy nem látsz semmit a másikból.

Tudod, miért nem? Mert a személyiség szemüvegén át látsz, s nem a másikat látod, hanem a személyiségét nézegeted. A személyiség rétegei a félelem, a fájdalom, az érzések mind elfedik azt, aki ő.

Ha mindezek mögött, a szemében meglátod Őt, ha eltűnik az ego összes kínja, előtűnik a Valódi Lénye, Önmaga, s ekkor egyszer csak rádöbbenhetsz arra, hogy Ő Te vagy. Vagy Te Ő. Mindegy, mert minden Egy.

Ez a felébredés teljessége, a bizonyosság.

Ha meglátod azt, ami van, ha ráébredtél arra, ki vagy, már nem keresel, otthon vagy. Mert:

Nem emberi lények vagyunk, akik spirituális ösvényen járunk, hanem spirituális lények vagyunk, akik emberi ösvényen járnak.

Dr. Lauren Adtress

Az energiáról

Minden energia. Te is, a másik is. Nincs olyan, hogy energiavámpír. Illetve van, de akkor te is az vagy. Ha tőled valaki energiát vesz el, „leszívja” az energiádat, akkor te meg mástól „veszed” el. Csak azt lehet tőled elvenni, amit magadtól odaadsz. Ha te nem akarnád, nem tennéd. Ennyire egyszerű. abstract-938508_640.jpg

Tévedés, hogy valaki alattad van, vagy te felette állsz valakinek. Ez is az ego tévedése. Szeretjük magunkat másokhoz hasonlítani, és ha az összehasonlításban vesztes vagy, rosszkedvű leszel. De ha győzöl, akkor nagyon boldog. Csak ilyenkor azt felejted el, hogy Te vagy mindenhol, te vagy minden, te magad vagy a Forrás, az Energia, a Létezés, a Mindenség.

Nem emelkedsz te sehova, az energia sem emelkedik, a lelked sem emelkedik, a tudatállapot változik, az elme állította korlátok szűnnek. Ahogy az elme (ego) letisztul, végül, mikor egy pillanatra eltűnik, ott találod magad az Ürességben, te magad vagy a Végtelen Tudat. Mindent tisztán látsz, érted a Védákat, Jézus szavait, Buddha tanításait, nincs kérdés, nincs válasz, csak Vagy. Ez a Szabadság.

A kérdés az, hogy te mit érzékelsz abban az állapotban, amiben éppen vagy. Ha félsz, ha bánatos agy, ha apatikus vagy, ha szégyelled magad, ha haragszol, vagy éppen bűntudatod van, akkor nem érzékeled a mindent átható Szeretetet, mert ezekkel az érzésekkel éppen elválasztod magad a Szeretettől, ami akkor is ott van, ha te pont nem ezt érzed.

Mert minden szeretetből van. Ezt soha ne felejtsd el!

Pehl Ildikó

http://tulaszemelyesen.hu/

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tulaszemelyesen.blog.hu/api/trackback/id/tr37956698

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása