Pehl Ildikó blogja

Túl a személyesen

Túl a személyesen

Erőtér (Attractor Fields) Technika

2015. február 16. - Pehl Ildikó

Egy forradalmian új módszer az alternatív gyógyításban.

Az 1960-as években Dr. George Goodheart amerikai kiropraktor kezdte el tanulmányozni az izmok és az egyes reflexzónák közötti összefüggéseket, így alakult ki a kineziológia. Az alkalmazott kineziológia az alapja az összes kineziológiai módszernek, s mind közül ez a legelterjedtebb is.

Dr. Goodheart arra jött rá, hogy a tapasztalati tudásnál jóval mélyebb szinten a test „tudja”, hogy mi a jó neki, s ezt az izmok feszültsége jelzi. A gyenge izomtónust lehet erősíteni a reflexpontok érintésével. E reflexpontokat hozzárendelte a kínai orvoslásból ismert meridiánokhoz, tanulmányozta az energetikai, elektromágneses és idegi kiegyensúlyozatlanságokat. Kidolgozta azt a technikát, amely akupunktúrás pontos stimulálása révén erősítette a különböző izmokat. A módszer alkalmazása során rájött, hogy nem csak a test megerősítésére, hanem a fájdalom és feszültség enyhítésére is szolgált a kezelés. Későbbi kutatások igazolták, hogy a izmok az érzelmi és szellemi ingerek hatására is megerősödnek, illetve gyengülnek.

david-hawkins.jpg

Dr. David R. Hawkins amerikai pszichiáter 1975-ben kezdte meg kutatásait az izomtesztelés módszerével. Rájött, hogy a tesztalanynak nincs szüksége a kérdésre adott válasz pontos ismeretére.

Kineziológiai teszteléssorozat segítségével kidolgozta, kalibrálta a tudatszinteket, melyekről az Erő kontra erő című könyvében is írt.

Az AFT egy alternatív kineziológiai módszer, amely Dr. Hawkins által lefektetett alapelvekre épül. A technikát Dr. Kurt Ebert fejlesztette ki. Lényege, hogy a meridián pontok stimulálása, aktiválása során hatást gyakorolunk a megfelelő agyi területre.

ebert.jpg

Az eljárás arra az elméletre épül, mely szerint a materiális világban megjelenő problémák, betegségek oka a gondolatainkból ered, mely gondolatok szándékunktól függetlenül jelennek meg, a szokásszerű elvárások eredményeképpen.

A gondolatok befolyásolják agyunk és testünk működését, állapotainkat. A gondolatoknak különböző frekvenciája van, amit rezonanciaként vagy disszonanciaként érzékelünk. A disszonancia az energiaminták torzulása, ezt a gondolkodásmód (hitrendszerek, meggyőződések) kódolja a meridiánokba.

A hosszú időn át fennálló disszonancia (attitűd) a továbbiakban önfenntartóvá válik, ez az energiamintázat húzódik meg a különféle betegségek mögött.

Az AFT gyógyító módszerével a szokásos gondolatminták által generált energia megváltoztatható, ennek következtében a betegségek, a tünetek enyhülnek, megszűnnek.

Maga a technika fájdalommentes, a meghatározott akupunktúrás pontok sorozatos stimulálásán alapul, melyen keresztül az agy idegpályáinak aktiválása történik.

Az Elmeakupunktúra az AFT alapjaiból fejlődött. Az akupunktúrás pontokat a hang energiájával stimulálja, ezzel áthangolja az elmét egy magasabb frekvenciára, így a test gyógyulása magától megtörténhet.

Pehl Ildikó

pszichoblogger

Forrás:

http://www.aftmethod.eu/

http://www.carol.hu/

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tulaszemelyesen.blog.hu/api/trackback/id/tr157164369

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása