Pehl Ildikó blogja

Túl a személyesen

Túl a személyesen

A PECSÁ-ban tegnap megvalósult egy álom

2014. június 19. - Pehl Ildikó

A lányom egy ideje tánciskolába jár a barátjával.

Nekem gyerekkoromban nagy álmom volt, hogy megtanuljak táncolni, ezért a gyerekeimet beírattam társastáncra. Szerettek oda járni, aztán később a kisebbik lányom jelentkezett Zoltán Erika tánciskolájába is, hip-hopra.

Szóval, azt tudtam, hogy szeret táncolni, azt azonban nem gondoltam, hogy felnőttként újra elkezdi. A barátjával együtt néhány hónapja beiratkozott a New Dance World tánciskolába.

Nagyon lelkesen jártak, aztán egyszer csak bejelentették, hogy valamilyen gála lesz. Megkérdezték, hogy megnézném-e, mondtam, hogy persze. Kíváncsi vagyok, mit tud a lányom és különben is, büszke vagyok rá, hogy színpadon lép fel. Meg egyébként is.

Azt hittem, hogy a szokásos lesz, megmutatják a gyerekek a szülőknek, hogy mit tudnak. Aztán kiderült, hogy a Petőfi Csarnokban lesz. Akkor ért az igazi meglepetés, amikor odaértem. Rengetegen voltak, legalább 1000 ember.

Még szerencse, hogy helyjegyem volt, mert annyian  jöttek, hogy állójegyeket is adtak el.

2014-06-18 18.42.01

2x70 perces volt a műsor. Arra gondoltam, biztosan sok helyen tartanak órákat, sok a gyerek a tánciskolában, ezért jött el ennyi szülő. A második meglepetés akkor ért, amikor elkezdődött a show. Ez nem egy szokványos műsor volt.

Először is, élőzene biztosította a hangulatot, a színpadon a Glamorous Company szolgáltatta a zenét.

A ceremóniamester, DJ Revolution felelt a hangulatért és nagyon jól csinálta.

Sorra jöttek a színpadra kicsik és nagyok, felváltva, a tanáraikkal együtt, a néhány perces koreográfia olykor egy-egy történetet mesélt el. Máskor egyszerűen "csak" táncoltak, de mesteri módon. Mindegyik produkció látványos volt, kivétel nélkül. Voltak, akik elrontották, főleg a kicsiknél, de szerintem ez egy csöppet sem zavart senkit, mert mindenki élvezte a mozgást a színpadon. Egyébként is, ez a szabad stílus nagy előnye: a néző nem tudhatja, mikor rontanak a színpadon és mikor a látványshow része, hogy valaki mást csinál, mint a többiek.  :-)

A közönség végig élvezte a szórakoztató látványt, a hangulatot, a nézőtér szinte folyamatosan tapsolt és kiabált, annyira drukkoltak a gyerekeknek.

Miközben a tánciskola régi és mostani növendékei mutatták be a produkcióikat, fellépett a Free Sensation magyar bajnok csapat is.

Azután a R3D ZONE show-ját láttuk.

Később a Face Team mutatta be az akrobatikus kosaras számát. Ők megjárták a Britan’s Got Talent-et is.

Fergeteges volt az egész.

Amiért klaviatúrát ragadtam, az a tánciskola alapítója, Alexa Christian személye.

Christian 10 évvel ezelőtt megálmodta, hogy alapít egy tánciskolát és létrehoz egy ilyen nagyszabású show-t a diákjaival. És most megvalósította. Ahogy a színpadon állva erről beszélt, elérzékenyült és nem tudta folytatni a mondandóját. Ahogy küszködött ez a felnőtt férfi, hogy el ne sírja magát, annyira megható volt, hogy könnyes szemmel hallgattam végig.

Megvalósult egy álom, egy 18 éves srác álma, akinek a zene az élete, és az a küldetése, hogy a diákokat ne csak táncolni tanítsa, hanem alázatra, precizitásra, fegyelemre, önkifejezésre és toleranciára.

A New Dance World táncosai számos versenyt nyertek, szerepeltek televíziós produkciókban, show műsorokban, Christian tagja és koreográfusa a The Core csapatnak, ők Las Vegasban a World Hip Hop Dance Championship világbajnokságon is részt vettek.

Miközben Christian beszélt, a vendégek és a diákok végig fütyültek, tapsoltak, a levegőben tapintható lett a meghatottság.

Azt éreztem, hogy ezt a fiút szeretik. Ezért jöttek el ennyien. Ami a szemem előtt lejátszódott, az olyan megindító volt, hogy megkönnyeztem.

Köszönöm ezt az élményt, én nagyon drukkolok neked, Christian!

 

A tánciskoláról és Christianról itt olvashattok:

http://www.newdanceworld.hu/10_koncert.php

 

Kiről szól, amikor véleményünk van?

Elmesélek egy történetet.

Előfordul, hogy néha busszal utazom. Ugyan a lányom barátja ideadta a Toyotáját, hogy használjam és imádok vezetni, de olykor jólesik buszra szállni. Szóval, a múltkor egy érdekes esetnek voltam a tanúja.

A busz, amellyel utaztam, olyan új típusú busz volt. A középső ajtónál szálltam fel és rögtön le is ültem. Mellettem egy kismama ült, a babakocsiban a kisfia, mellette a kislánya. Nem utaztak sokan a buszon, volt néhány szabad ülőhely. A következő állomáson felszállt egy fiatalember, az egyik keze begipszelve. Az anyuka odaszólt a fiatalembernek:

- Ha le akar ülni, felállok.

Mire a srác:

-         Köszönöm, nem ülök le.

-         Van még itt üres hely, ha a fiatalember szeretne leülni – szóltam oda a fontoskodó anyukának, gondoltam, onnan, ahol ül, biztosan nem látja. Semmi válasz. A következő állomáson ellenőrök szálltak fel. Azon nyomban kezelték a jegyüket néhányan, de az egyik lánynak nem volt ideje, mire odaért az ellenőr hölgy. Nem hallottam, hogy mit beszéltek, csak azt láttam, hogy a lány mutatja a tömbjegyét, az ellenőr ránéz, ingatja a fejét és valami olyasmit mond, hogy legközelebb időben kezelje, majd visszaindult a busz hátsó részébe. Azon a részen, ahol én ültem, valahogy kimaradt az ellenőrzés. Egymásra néztünk az egyik idősebb hölggyel és odaszóltam neki:

-         Ez már a második ilyen eset az elmúlt néhány napban, kezelem a jegyem és az ellenőrök rám sem néznek. – A hölgy egyetértően bólintott, tőle sem kértek jegyet, bérletet. Nem volt ideje válaszolni, mert a mellettem ülő anyuka elkezdett méltatlankodni, hogy milyen emberek vannak, hogy lógnak a buszon, nem akarják megfizetni a költségeket, meg ilyenek. Odafordultam hozzá és kedvesen megkérdeztem:

-         Miért zavarja ez?

-         Azért mert ezt látják a gyerekeim, hogy ennyi csalás van és ilyen becstelenek az emberek, az előbb is, amikor szóltam a fiatalembernek, hogy üljön le, átadom a helyem, maga azt mondta, hogy van még hely. Pedig én csak jó szándékból akartam segíteni.

-         Én úgy láttam, hogy ez a fiatalember eléggé felnőtt ahhoz, hogy önállóan el tudja dönteni, hogy le akar-e ülni vagy sem.  Szerintem különbség van aközött, hogy segítünk vagy kéretlenül beavatkozunk, nem gondolja? – néztem rá.

-         Lehet – mondta elgondolkodva, - de az, hogy jegy nélkül utaznak, az felháborító.

-         Azt gondolom, hogy érdemes volna megnézni, miért zavarja ennyire mindez? Talán azon kéne eltöprengeni, hogy maga mikor, kivel és hol becstelen.

-         Lehet, hogy igaza van – hirtelen zavarba jött - köszönöm, ezt fogom tenni.

Ezzel elhallgatott, a buszon pedig néma csönd lett.

minden-amit-hallunk-velemeny-nem-pedig-teny-es-minden-amit-latunk-nezopont-5329cad6c5aa5b854900ced4_thumb_top-center_624x0-false

Lehet, hogy ha téged zavar valami, akkor neked is el kéne gondolkodnod azon, hogy téged miért zavar?

Pehl Ildikó

pszichoblogger

süti beállítások módosítása