Pehl Ildikó blogja

Túl a személyesen

A közös gyökér

2014. október 14. - Pehl Ildikó

Megfigyeltem egy érdekes jelenséget.

Elolvasol száz ezoterikus könyvet, meghallgatsz ezer előadást, személyiségfejlesztő tréningre jársz, önismereti csoportba, elvégzel ilyen-olyan tanfolyamokat, mégis alig változik valami az életedben.

Vagy, ha megoldasz egy problémát, akkor kettő jön helyette.

Amikor valaki eljön hozzám valamilyen problémával, felsorolja, mi minden nincs úgy az életében, ahogy ő szeretné, mindig választunk egy prioritást és mindig elmondom, hogy valószínűleg a felsoroltaknak van egy közös gyökere.

Akkor elkezdjük a munkát és kiderül, hogy a „gyökér”-ből hogyan terebélyesedett a többi hajtás.

Minden „baj” gyökere valamilyen téves elképzelés, amit mi magunk következtetünk azokból az eseményekből, amelyek körülvesznek minket.

Ezekből azután meggyőződés lesz, majd egész hitrendszerek tudnak kifejlődni.

Miért? Mert az elképzelésedből kialakuló elvárásaid folytán tudattalanul létrehozod.

Ezek azután önálló életet élve szervezik az életedet, anélkül, hogy ennek a tudatában lennél.

De ha a gyökeret elvágod, megszűnik, ami táplálta a többit.

tree-309046_640

Ha félsz szembenézni ezekkel az életedet szervező hiedelmekkel - mert valójában ezeknek semmi közük a valósághoz -, inkább életed végéig mindenféle világmegváltó tanfolyamra, képzésre jársz, vagy elkezdesz pozitívan gondolkodni, vagy valami hasonlót, nem jön el a vágyott megváltás.

Ezek a technikák akkor tudnak működni, ha a vágyott cél útjában nincs ilyen mélyben megbújó „gyökér”.

A gyökeret nem elvágni nehéz, hanem megtalálni. Lehet, hogy többször is neki kell rugaszkodni, lehet, hogy egyedül nem megy.

De ha el sem kezded, akkor nehezebben történik meg a változás és sokkal nehezebb lesz megvalósítani mindazt, amiért erre az életre születtél.

Keresd meg és vágd el a téged hátráltató gyökeret!

Mindenki a maga csodájára vár, miközben sokan csak eltöltik az időt valami érdekes tevékenységgel, azután életük vége felé azon kapják magukat, hogy elvesztegettek egy csomó időt.

Te ne tedd ezt!

Pehl Ildikó

kommunikációs tréner, transzperszonális terapeuta

http://tulaszemelyesen.hu/

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tulaszemelyesen.blog.hu/api/trackback/id/tr787137893

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.