Pehl Ildikó blogja

Túl a személyesen

A PECSÁ-ban tegnap megvalósult egy álom

2014. június 19. - Pehl Ildikó

A lányom egy ideje tánciskolába jár a barátjával.

Nekem gyerekkoromban nagy álmom volt, hogy megtanuljak táncolni, ezért a gyerekeimet beírattam társastáncra. Szerettek oda járni, aztán később a kisebbik lányom jelentkezett Zoltán Erika tánciskolájába is, hip-hopra.

Szóval, azt tudtam, hogy szeret táncolni, azt azonban nem gondoltam, hogy felnőttként újra elkezdi. A barátjával együtt néhány hónapja beiratkozott a New Dance World tánciskolába.

Nagyon lelkesen jártak, aztán egyszer csak bejelentették, hogy valamilyen gála lesz. Megkérdezték, hogy megnézném-e, mondtam, hogy persze. Kíváncsi vagyok, mit tud a lányom és különben is, büszke vagyok rá, hogy színpadon lép fel. Meg egyébként is.

Azt hittem, hogy a szokásos lesz, megmutatják a gyerekek a szülőknek, hogy mit tudnak. Aztán kiderült, hogy a Petőfi Csarnokban lesz. Akkor ért az igazi meglepetés, amikor odaértem. Rengetegen voltak, legalább 1000 ember.

Még szerencse, hogy helyjegyem volt, mert annyian  jöttek, hogy állójegyeket is adtak el.

2014-06-18 18.42.01

2x70 perces volt a műsor. Arra gondoltam, biztosan sok helyen tartanak órákat, sok a gyerek a tánciskolában, ezért jött el ennyi szülő. A második meglepetés akkor ért, amikor elkezdődött a show. Ez nem egy szokványos műsor volt.

Először is, élőzene biztosította a hangulatot, a színpadon a Glamorous Company szolgáltatta a zenét.

A ceremóniamester, DJ Revolution felelt a hangulatért és nagyon jól csinálta.

Sorra jöttek a színpadra kicsik és nagyok, felváltva, a tanáraikkal együtt, a néhány perces koreográfia olykor egy-egy történetet mesélt el. Máskor egyszerűen "csak" táncoltak, de mesteri módon. Mindegyik produkció látványos volt, kivétel nélkül. Voltak, akik elrontották, főleg a kicsiknél, de szerintem ez egy csöppet sem zavart senkit, mert mindenki élvezte a mozgást a színpadon. Egyébként is, ez a szabad stílus nagy előnye: a néző nem tudhatja, mikor rontanak a színpadon és mikor a látványshow része, hogy valaki mást csinál, mint a többiek.  :-)

A közönség végig élvezte a szórakoztató látványt, a hangulatot, a nézőtér szinte folyamatosan tapsolt és kiabált, annyira drukkoltak a gyerekeknek.

Miközben a tánciskola régi és mostani növendékei mutatták be a produkcióikat, fellépett a Free Sensation magyar bajnok csapat is.

Azután a R3D ZONE show-ját láttuk.

Később a Face Team mutatta be az akrobatikus kosaras számát. Ők megjárták a Britan’s Got Talent-et is.

Fergeteges volt az egész.

Amiért klaviatúrát ragadtam, az a tánciskola alapítója, Alexa Christian személye.

Christian 10 évvel ezelőtt megálmodta, hogy alapít egy tánciskolát és létrehoz egy ilyen nagyszabású show-t a diákjaival. És most megvalósította. Ahogy a színpadon állva erről beszélt, elérzékenyült és nem tudta folytatni a mondandóját. Ahogy küszködött ez a felnőtt férfi, hogy el ne sírja magát, annyira megható volt, hogy könnyes szemmel hallgattam végig.

Megvalósult egy álom, egy 18 éves srác álma, akinek a zene az élete, és az a küldetése, hogy a diákokat ne csak táncolni tanítsa, hanem alázatra, precizitásra, fegyelemre, önkifejezésre és toleranciára.

A New Dance World táncosai számos versenyt nyertek, szerepeltek televíziós produkciókban, show műsorokban, Christian tagja és koreográfusa a The Core csapatnak, ők Las Vegasban a World Hip Hop Dance Championship világbajnokságon is részt vettek.

Miközben Christian beszélt, a vendégek és a diákok végig fütyültek, tapsoltak, a levegőben tapintható lett a meghatottság.

Azt éreztem, hogy ezt a fiút szeretik. Ezért jöttek el ennyien. Ami a szemem előtt lejátszódott, az olyan megindító volt, hogy megkönnyeztem.

Köszönöm ezt az élményt, én nagyon drukkolok neked, Christian!

 

A tánciskoláról és Christianról itt olvashattok:

http://www.newdanceworld.hu/10_koncert.php

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tulaszemelyesen.blog.hu/api/trackback/id/tr387137849

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.