Pehl Ildikó blogja

Túl a személyesen

Új év - új élet

2014. január 02. - Pehl Ildikó

csirazas_500_1388672938.jpg_500x313

Az új év első napjai a fogadkozások időszaka. A legtöbben a fogadkozás pillanatában már tudják, hogy meg fogják szegni.

De van, aki komolyan gondolja és tesz is azért, hogy ne úgy legyen, ahogy eddig volt. Erre azonban nem csak az újév első napja alkalmas. Ezt bármikor megteheted. Minden nap alkalmas arra, hogy valamin változtass, ha úgy érzed, hogy az a valami nem szolgál téged.

A te életedben is van valami, ami változást igényel? Gondold át, mit tehetnél magadért, hogy az új éved gazdagabb, könnyebb, élhetőbb legyen.

Aminek a gondolatát ma elveted, az lehet, hogy nemsokára kicsírázik. De mielőtt elvetnéd a magot, elő kell készíteni a talajt és időre van szükség, hogy a termés megérjen és betakaríthasd.

Gondold át, hogy milyen életet szeretnél. Ügyelj rá, hogy milyen gondolatmagokat vetsz el.Valóban ezt akarod? Mondják, hogy ahhoz, hogy valami újat beengedj az életedbe, el kell engedned valamit. De mit? Hát pont azt, aminek a léte az életedben már nem szolgál téged. Egy szokást, egy neheztelést, egy meggyőződést, bármit, ami visszatart attól, hogy neked jobb legyen.

Ha van hozzá erőd, hogy kigyomláld az életedből a „gazokat”, lesz üres hely az újdonságoknak. Lehet, hogy a te életedben már egy ideje növekszik valamilyen gondolatmagocska, esetleg már szárba is szökkent, csak még nem jött el az aratás ideje. Lehet, hogy még csak most hajtott ki, óvni kell, hagyni, hogy megerősödjön, virágot bontson és termést hozzon. Lehet, hogy időnként meg kell metszeni és biztosan meg is kell locsolni.

Nézz rá az életedre és gyomláld ki a gazt, hogy az elvetett magok szárba szökkenhessenek, vigyázz rájuk, óvd őket, tápláld és növeld magadban, hogy örömet hozzon az életedbe. S azután másokéba is.

Add meg magadnak az új évben is, amire szükséged van.

Pehl Ildikó

pszichoblogger

http://tulaszemelyesen.hu/

https://www.facebook.com/tulaszemelyesen

A bejegyzés trackback címe:

https://tulaszemelyesen.blog.hu/api/trackback/id/tr195721580

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.