Pehl Ildikó blogja

Túl a személyesen

Túl a személyesen

Az etikáról

2011. december 13. - pehlildiko

Kellemen Monika Ésha: Álmok, vágyak, célok tréningjén elhangzottak nyomán született ez az írás.

Temérdek könyv, előadás, videó, tréning és képzések szólnak arról, hogyan lehet megvalósítani a céljainkat. Jó néhányan vannak, akiknek ez sikerül, de vannak olyanok is, akiknek nem.
Rengeteg ötlet, technika és különféle gyakorlatok születtek, amik abban segítenek, hogyan érhetnénk el, hogy minden úgy alakuljon, ahogyan szeretnénk, ahogy megálmodtuk.
Ismerjük az agykontrollt, már a csapból is a Titok folyik, a pozitív gondolkodás már szinte kötelező, pozitív képek, vizualizáció és sorolhatnám.
De van, amiről szerintem keveset beszélnek.
Azoknak, akiknek sikerül megvalósítaniuk az álmaikat, valószínűleg természetes. Akiknek pedig nem, azok lehet, hogy nem fordítanak erre kellő figyelmet.
Mi ez? Az etikus magatartás, egy döntés ereje és a jóvátétel hatása.
Azzal kezdeném, hogy mindannyiunk életében vannak olyan helyzetek, amikre nem szívesen emlékszünk, olyan tettek, gondolatok, cselekedetek, amikre, ha visszagondolunk, nem vagyunk büszkék rá, azt érezzük, másképp is eljárhattunk volna. Nem nagyon szeretjük ezt érezni, úgyhogy ezt az érzést inkább a szőnyeg alá söpörjük és úgy teszünk, mintha nem történt volna semmi. Pedig nem ez a megoldás.
0007824
Annak van prioritása az életedben, ami fontos neked. Azt választod, arra igent mondasz. Minden, ami az életedben történik, választásaid eredménye. A jelened is. A jelenlegi helyzeted a múltban hozott döntéseid hatása. Amikor nem választasz, akkor is döntesz, mégpedig az ellenkezőjét annak, ami mellett nem teszed le a voksodat.
Valahányszor nemet mondasz valamire, igent mondasz annak az ellenkezőjére és az azzal járó következményekre. Mindig választasz, nincs olyan, hogy nem.
Miközben halogatsz megtenni egy lépést, ezáltal azt erősíted meg, hogy nemet mondasz valamire, amit nem teszel meg. Ez a megerősítő folyamat a tudatod mélyebb rétegeiben zajlik.
Amikor mulasztottál és érzed a késztetést, érzed a nyomást a lelkedben, hogy rendezni kéne valamit, vagy helyrehozni, vagy jóvátenni, de nem teszel semmit, akkor tudnod kell, hogy éppen akkor teszel keresztbe magadnak.
Ha nem rendezed, amit elrontottál, akkor mindig kicsinek fogod érezni magad legbelül. A lelked mélyén el akarsz majd bújni, mert tudatod mélyén, rejtetten azt fogod érezni, hogy nem voltál tisztességes.
Ártottál és nem hoztad helyre és lesz egy olyan érzésed, hogy „Nem érdemlem meg”. Elkezded szabotálni magad, mert a saját értékítéleted e szerint alakul.
Lehet, hogy a tudatos szándékod, a cselekedeteid nem ezt mutatják, de valahogy nem úgy sikerülnek a dolgaid, ahogy reméled.
Ha nem vagy képes, vagy nem akarsz felelősséget vállalni, akkor nem tudsz növekedni, mert csak akkora dolgokért tudsz felelni, amekkorának érzed magad.
Az énképed az elért eredményeid függvényében alakul, és, ha nem tudsz gyarapodni, akkor kevésbé hiszel magadban.
Azért vagy itt, hogy tudatos választásaid eredményeképpen formáld az életed, fejlődj és elérd az álmaidat. Ehhez persze tudnod kell, hogy mi az álmod.
Szükséged van a testedre, hiszen ezen keresztül tudod megvalósítani, ami ott van a lelkedben. A tested reagál minden rezdülésedre. Ha nincs rendben a lelked, akkor nem tudod megvalósítani a valódi célod. A becsületed nélkül nehéz felépíteni egy jó életet (beleértve a magánéletet és a karriert). Ha nem hozod helyre, amit elrontottál, ha nem vagy hajlandó jóvátenni, azzal saját magadnak ártasz.
Spirituális értelemben minden pillanat van, nem múlik el nyomtalanul. Amit ma teszel, az holnap vissza fog köszönni valamilyen formában. Az Univerzumnak van emlékezete, az élet nem felejt.
Mindennek van egy ára és egy haszna. Te tudod, mi mennyit ér neked.
Sajnos, nem tudom, kitől való az idézet, én a tréningen hallottam és nagyon igaznak érzem, ezért ide írom:
Sok mindent elérhetsz vágyaid erejével, de csak a jellem erejével tarthatod meg tartósan azokat.
Pehl Ildikó
pszichoblogger
 
Ha tetszett a bejegyzés, nézd meg a honlapom,
 
vagy iratkozz fel a hírlevelemre:
http://listamester.com/forms/6343/20938.html
süti beállítások módosítása