Pehl Ildikó blogja

Túl a személyesen

Túl a személyesen

Ha nem vagy túl az exen

2015. február 06. - Pehl Ildikó

love-150277_150Ha nem vagy túl az exen, ha a párod nincs túl az exen, nem tud jól működni a kapcsolat.

Képzeld el, hogy mi történne, ha találkoznál az exeddel és az új párjával? Mit éreznél, ha szembejönnének veled az utcán?

Vagy ha a párod exével találkoznátok, akkor mit éreznél?

Ha bármelyik esetben azt érzed, hogy összeszorul a gyomrod, vagy hidegség vesz körül, esetleg harag, bűntudat, féltékenység vagy szomorúság önt el, biztos lehetsz benne, hogy nem vagy túl rajta, vagy a párod nincs túl az exen. Mert azt megérzed, ugye? Látod abból, ahogy ránéz, vagy ahogy megváltozik a testtartása.

Igen, ha neked szorul ökölbe a gyomrod attól, ha  a párod exével találkoztok, ez annak a jele, hogy nem vagy biztos a kapcsolatotokban. 

Honnan tudod, hogy túl vagy egy lezárt kapcsolaton? Feltéve, hogy egy lezárt kapcsolatról van szó, nem egy olyan félbehagyott, soha le nem zárt viszonyról, ami bármikor újrakezdhető. Onnan, hogy nem kavar fel a találkozás.

Honnan tudod, hogy a párod túl van egy lezárt kapcsolaton? Onnan, hogy biztosít a szeretetéről, hogy száz százalékban ott van veled, számíthatsz rá. Ha azt veszed észre, hogy a párodat felzaklatja az exével való találkozás, még nincs túl rajta.

Mikor teljes az elengedés?

Akkor vagy túl az exen, akkor engedted el ténylegesen a másikat, ha semmi fájdalmat, semmilyen rossz érzést nem okoz az a gondolat, hogy ő mással van. Amikor már közömbös vagy. Amikor már örülni is tudsz annak, hogy talált magának valakit, akivel boldog, akkor biztos lehetsz benne, hogy végleg elengedted.

Ha tudod azt mondani magadban: „Minden úgy van jól, ahogy van.”, akkor teljes az elengedés.

Ha közben szeretet van benned, béke és öröm, akkor állsz készen egy új kapcsolatra.

Akkor van túl a párod az exén, ha az esetleges találkozáskor közömbös. Amikor őszintén örülni tud annak, hogy az exe boldog valaki mással, miközben a te kezedet fogja, biztos lehetsz benne, hogy végleg elengedte.

Ha a kedvesed minden figyelmét megkapod, ha biztosítani tud a szeretetéről, ha biztonságban érzed magad mellette (érzelmileg is), akkor van esélye egy jól működő, tartós párkapcsolatnak.

Amikor semmi sem zavarja meg a kapcsolatotokat, akkor már rajtatok múlik, hogy mihez kezdtek vele.

Pehl Ildikó

pszichoblogger

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tulaszemelyesen.blog.hu/api/trackback/id/tr757137807

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása